citace:
reakce na: Kubajz42, 28.05.2020 20:19 (Dobrý den,už delší dobu mám di ...)
Ahoj, bludný kruh zažíváme občas všichni, když se rýsuje rodina a pak většinou i stavba
Pravdou je, že 1.2 TSI E211, to je už ten s rozvodovým řemenem seká dobrotu, někteří majitelé už mají 300tis.km a jezdí dál. Výhoda tohoto motoru je, že rychle se zahřeje olej, je tichý a celkově odolný i když se občas jezdí krátké trasy, což je trochu záhada, protože jde o přímý vstřik.
Za mě bych nebral Rapid, protože není pohodlný a nemá tak fortelnou techniku jako Golf VII a Octávie III. Jeden takový máme doma Spaceback a delší trasy nad 30km mi vadí, mám 180cm.
Proto jednoznačně bych se zaměřil na Octávii III a Golf VII. O3 stačí s kufrem na všechno i více dětí, i stavbu
Golf VII je zase pán auto, ale musel bys vzít kombík, ale interiér Tě bude hýčkat a dle mého si vůz necháte daleko déle, než byste plánovali, prostě je dobrý, jen si nechte kola R16, stačí
Takže za mě bral bych 1.2 TSI 81kw(6 kvalt) druhou generaci, tj. E211. Pak je dobré měnit olej opravdu co rok/cca 15-20tis.km, brátl kvalitní benzín + aditivum, stačí české VIF(čístí vstřiky).
Díesel 1.6 TDI je skvělý spotřebou, na dálnici klidně 5,3l, jen trochu duní, trochu se člověk bojí FAP filtru a emisí, trochu vstříků, prostě může se stát, že co se vydělá na spotřebě, musí se dát zase do údržby
Trochu mě mrzí jak haním Rapid, který máme doma, Spaceback 4tým rokem:
+ kufr 400l stačí i na velký složený kočárek
+ když je krize, do zadu se dají zkompresovat tři dětské sedačky! - unikát
+ velmi praktický kufr, velké háčky, odolné plato nic neplandá, síťka na časopisy, boční kapsy, rezerva - super
+ dobrá opěrka loktu, ergonomické ovládání , LCD skoro nepoužávám sice
+ dobré audio
+ motor 81kw hýbe s Rapidem tak dobře, že budí respekt i u daleko větších aut
+ nízká spotřeba a když se vyjednává i levný servis(olej, svíčky...)
+ velmi dobrá základna lidí na Skoda Foru, co umí poradit
- jen tvrdé plasty v interiéru jako v Dácii(kde mi to nevadí za tu cenu)
- sedačky nesednou větším postavám, chybí mi bederní opěrka nastavitelná
- průměrný rejd, zdědil po Fábii II, vě městě vadí na parkovištích
- může odejít kompresor klimatizace SANDEN nebo ruší bzučením a funguje(nejhorší varianta)
- přední náprava vydrží průměrných 100 tis.km, ale opravy nejsou likvidační
- na sněhu a dálnici nemá jistotu jako Golf, Focus, Astra, Megane atd., je cítit úzký přední podvozek z Fábie
- zpátečka se málokdy podaří zařadit na poprvé a zrovna když je to potřeba
Tož držím palec!