0
zpět

diskuze k tématu: Golf IV 1.6 16V 77kw - šedý dým z výfuku

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, vše o spotřebě, technické dotazy, oleje, aditiva, automobilky, německá vozidla, zábava, tuning, typ vozidla, osobní, volná diskuze, diskuze o tipcars
Nikol
počet příspěvků3
datum registrace21.04.2016
Čtvrtek 21.04.2016 22:25, Golf IV 1.6 16V 77kw - šedý dým z výfuku
Zdravím,
Prosila bych o radu. Golf rok výroby 2000 najeto 205tis.km. Auto mám sotva dva měsíce. Kupovala jsem skrz inzerát na bazosi za výhodnou cenu. Sotva po týdnu jsme zjistili, proč to při startování cvaka a zní jako diesel, když je to benzín. Ventily!!! Před 14ti dny, jsem je nechala vyměnit. Pán co opravoval říkal, že auto je suchy- nejspíš nikdy nebyl měněný olej. Minuli týden jsem nechala vyměnit olej, filtry, (Tec) výplach motoru a oleje. Auto při startování už delší dobu blbne, jakoby než na startuju tak to tak divně cuká. Startér je taky načlej.
Zajímá mě jaká je příčina toho, že když na startuju studený motor čmoudí z výfuku šedý hustý kouř. Trvá to tak 10minut cesty pak to přestane. Nejvíc, když přeřadím na jiný rychlostní stupeň. Olej mi to žere, každou chvíli dolejvám 10w/40. Někdo říká, že je to asi špatné těsnění a někdo že mám koupit nový motor. Už nevím co mám dělat, proto žádám o radu někoho koho potkal stejný problém, nebo někdo kdo by mi pomohl :(... Předem Vám mockrát děkuji a budu ráda za každou radu.
reagovat
kristian2
počet příspěvků273
datum registrace31.03.2015
Čtvrtek 21.04.2016 23:12, k
z nevišší pravděpodobností je motor před smrtí díky skvělé péči předchozího majitele .Změřit tlaky na válcích
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Pátek 22.04.2016 08:49, Motor před smrtí
Motor je před smrtí a vyžaduje generálku nebo výměnu. Doporučuji výměnu, tyhle motory se dají sehnat na vrakáčích za rozumnou cenu.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Pátek 22.04.2016 09:17, Novy motor
Urcite novy motor. Generalka Vas vide draho. Ak sa o ten motor pred Vami starali tak, ako to popisal mechanik, budu tam obrovske vole nie len na ventiloch, ale aj kruzkoch, loziskach, atd. Motor pojde slabo a v zavislosti na rozdieloch tlakov bude minimalne pri starte triast celym autom. Ten dym to je spaleny olej, ktory jednoducho motor nemaze, lebo su take vole, ze olej vzdy stecie. Tym padom pri vybuchu buchne nielen benzin, ale aj zvysky oleja vyhodene do valca. Co sa nespali, vyleti vyfukovymi ventilmi priamo na katalyzator. Ten sa upcha a casom motor uplne zadusi. Je to lahko spoznatelne aj tak, ze rano po nastartovani motor vidava zvuky akoby isiel nasucho. Neriesit a zohnat novy motor. Do generalky by som osobne nesiel, pretoze cena bude vyssia, a zaroven z mojej skusenosti viem, ze ked uz sa motor rozoberie, nikdy ho nezlozia tak, aby isiel 100% (pretoze su to ludia, ale asi mam len ja take zle skusenosti). Teraz, ked viete ze motor je KO, tak kym zozeniete iny motor, skuste tam naliat olej typu 15-60, alebo nieco este hustejsie. Mozno to na chvilu pomoze..
reagovat
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Pátek 22.04.2016 09:23, .
ještě by mně zajímalo, za kolik že toho golfa Nikola koupila. To auto má cenu ca 15 tisíc. Kdyby v něm nikdo neměnil nikdy olej, nemá najeto 205 tisíc. Ten motor bude uplně v prdeli. Bude minimálně přidřenej + hlava. Žere dlouhodobě olej, takže bude v hajzlu i katalyzátor. Plus stopro i soustu dalších věcí. Investice bude dvakrát větší než kupní cena auta..

To čekala, že koupí voňavku?
reagovat
Pepe
počet příspěvků1136
datum registrace09.05.2007
Pátek 22.04.2016 10:59, RE: .
Zvirak napsal:
ještě by mně zajímalo, za kolik že toho golfa Nikola koupila. To auto má cenu ca 15 tisíc. Kdyby v něm nikdo neměnil nikdy olej, nemá najeto 205 tisíc. Ten motor bude uplně v prdeli. Bude minimálně přidřenej + hlava. Žere dlouhodobě olej, takže bude v hajzlu i katalyzátor. Plus stopro i soustu dalších věcí. Investice bude dvakrát větší než kupní cena auta.. To čekala, že koupí voňavku?

Ne, čekala, že se jí v případě koupě benzínového auta vyhnou problémy naftového agregátu (turbo, vstřiky, dvouhmota, DPF). A měla pravdu . Rovnou zalehl celý motor
Přeci si na koupi auta za pár korun nebude brát s sebou mechanika, aby jí to za litr rozmluvil
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Pátek 22.04.2016 11:20, ?
Fantastická koupě, mě by zajímalo, co vede k člověka koupit takouvou mrdku, to už musí poznat méněznalý kupující, že je auto v pytli. NO lidi si nedají pokoj. Ale za 5 tisíc asi dobrá koupě
reagovat
Nikol
počet příspěvků3
Pátek 22.04.2016 22:04, Hustý šedý dým
Auto jsem koupila za 50tis.,ukecali jsme na slevu, jelikož spojka zabírá až nahoře. A jinak na prodej bylo za 54tis. Ventily + výměna mi vyšla na 13tis..
No tak jak tak koukám, nejspíš bude opravdu nejlepší koupit nový motor
Ale, toho pána dám k soudu ve smlouvě nic o rozbitém autě není. A já jsem sotva mohla něco s tím takhle udělat. Třeba mi to pomůže nebo to bude zbytečné. Děkuji za odpovědi
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Sobota 23.04.2016 06:35, RE: Hustý šedý dým
Nikol napsal:
Auto jsem koupila za 50tis.,ukecali jsme na slevu, jelikož spojka zabírá až nahoře. A jinak na prodej bylo za 54tis. Ventily + výměna mi vyšla na 13tis.. No tak jak tak koukám, nejspíš bude opravdu nejlepší koupit nový motor Ale, toho pána dám k soudu ve smlouvě nic o rozbitém autě není. A já jsem sotva mohla něco s tím takhle udělat. Třeba mi to pomůže nebo to bude zbytečné. Děkuji za odpovědi

Takže kromě to, že jste vyhodila peníze za mizerné auto, ještě vyhodíte peníze za právníka a soud . Koupila jste opotřebované staré auto a vámi popisované vady (tedy spíše provozní opotřebení) přitom byly zjistitelné při vynaložení minimálního úsilí = původní majitel i soud vás pošle k šípku.
reagovat
kristian2
počet příspěvků273
datum registrace31.03.2015
Sobota 23.04.2016 07:14, k
50 000kč za 15 let starého golfa?Každý to mu holt nerozumíme a máme přednosti někde jinde .Potom že je lepší kupovad přímo od majitele.No nic berte to jako draze zaplacenou skušenost a nedělejte stejné chyby přeji dobrou ruku pro příště
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Sobota 23.04.2016 08:03, Spravodlivost dddddddddd dddddddd
Neviem, ako tam u vas, ale u nas na slovensku bud chces spravodlivost, alebo to das na sud. Roky zdrziavania na sude s neistym koncom... to za tie nervy nestoji. Skuste ho radsej postrasit, a uvidite. A ak ho to nevystrasi, tak pre dobry pocit mu mozte aspon poskriabat auto klucom. Ten clovek presne vedel, aky stroj vam predava a to, ze je zakon na jeho strane, to je len normalny stav v tejto dobe. Treba sa s tym zmierit a nabuduce si dat pozor.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
Sobota 23.04.2016 12:15, RE: Spravodlivost dddddddddd dddddddd
Citroenak napsal:
Neviem, ako tam u vas, ale u nas na slovensku bud chces spravodlivost, alebo to das na sud. Roky zdrziavania na sude s neistym koncom... to za tie nervy nestoji. Skuste ho radsej postrasit, a uvidite. A ak ho to nevystrasi, tak pre dobry pocit mu mozte aspon poskriabat auto klucom. Ten clovek presne vedel, aky stroj vam predava a to, ze je zakon na jeho strane, to je len normalny stav v tejto dobe. Treba sa s tym zmierit a nabuduce si dat pozor.

Já v tom žádnou nespravedlnost nevidím. Jen hloupost kupující. Auto koupila za cenu o 20% nižší než je obvyklé (obvyklá cena této motorizace je okolo 60-65). Už to je varovný signál. Závada nebyla maskovaná, jde o běžné opotřebení, které je navíc snadno odhalitelné. Paní chtěla "výhodně" nakoupit. Sama přiznává, že dokázala uhádat slevu na opotřebenou spojku, tudíž si asi myslela, že tomu rozumí = "myslet znamená hovno vědět" = draze získávat zkušenosti.
reagovat
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Sobota 23.04.2016 14:30, .
kde jsi prisel na tu cenu 60-65 ? Ceny jsou ca 45, ale za tolik to koupí jen naiva, reálná cena je 15-20. Nikola prostě prohloupila. Je to drahá skutečnost. A aby to uvedla do provozuschopnýho stavu ji bude stát dalších 50 (GO, určitě brzdy, podvozek atd.)
reagovat
Nikol
počet příspěvků3
Sobota 23.04.2016 15:29, Golf hustý šedý dým
Ano původní majitel mě určitě pošle k šípů. Třeba budu mít jednou to štěstí a mohla bych vyhrát, což teda sama nevěřím. Ale, lepší něco zkusit než to jen tak nechat být. Moje první auto, takže určitě žádné zkušenosti nemám. Proto jsem koupila takovou........!!! Pro mě těch 50tis. bylo dost. Opravy mi vyjdou draho,budu se muset hodně kousnout.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
Sobota 23.04.2016 16:27, RE: .
Zvirak napsal:
kde jsi prisel na tu cenu 60-65 ? Ceny jsou ca 45, ale za tolik to koupí jen naiva, reálná cena je 15-20. Nikola prostě prohloupila. Je to drahá skutečnost. A aby to uvedla do provozuschopnýho stavu ji bude stát dalších 50 (GO, určitě brzdy, podvozek atd.)

Tak se na ceny podívej sám. Nejlevnější benzínový Golf z roku 2000 je tady na tipcars za 43, potom pár dalších okolo 50. Většina je ale za cenu mezi 60-70 000,- a pár bláznů se blíží cenou 100vce. Nevěřím, že se ti podaří ukecat cenu na těch tvých 15-20, tedy méně než 50% požadovaného. A že to za takové peníze koupí jen naiva?? Proto asi ten dotaz od Nikoly......
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Sobota 23.04.2016 17:36, Nechte to na mechanikovi
Dovezte auto k mechošovi, kterému věříte, a nechte ho to opravit (vyměnit motor za motor z vrakáče). Spojka možná mrtvá není, to může být jen blbě nastaveno, ale to auto celkově nebude žádná výhra..
reagovat

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.