0
zpět

diskuze k tématu: Rada o koupi prvního auta - Golf 1.9

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla
Davidek
počet příspěvků2
datum registrace15.06.2016
Středa 15.06.2016 06:44, Rada o koupi prvního auta - Golf 1.9
Zdravím. Chystám se na koupíš svého prvního vozu a po nějakém tom hledání jsem narazil na jednoho Golfa. Chtěl bych se zeptat, zda ta cena je za takové auto, pokud je v popisovaném stavu, reálná, nebo zda je napalena příliš vysoko a zda se koupe takového auta vyplatí, nebo muzu čekat po par najetých KM problémy. Co se tyče aut, nejsem žádný velký znalec, ani malý, a dobra rada by mi přišla k užitku. Předem děkuji

Odkaz na auto
http://www.automojzis.cz/auta?page=3
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Středa 15.06.2016 09:24, RE: Rada o koupi auta - Golf 1.9
Davidek napsal:
Zdravím. Chystám se na koupíš svého prvního vozu a po nějakém tom hledání jsem narazil na jednoho Golfa. Chtěl bych se zeptat, zda ta cena je za takové auto, pokud je v popisovaném stavu, reálná, nebo zda je napalena příliš vysoko a zda se koupe takového auta vyplatí, nebo muzu čekat po par najetých KM problémy. Co se tyče aut, nejsem žádný velký znalec, ani malý, a dobra rada by mi přišla k užitku. Předem děkuji Odkaz na auto http://www.automojzis.cz/auta?page=3

Auto z venku pěkné, není vícebarevné (špatně lakované po nehodě), zevnitř čisté. Člověk si až říká, kde je ten chyták? U dovozů totiž většinou nějaký je. Auta jsou v německu stejně drahá jako tady a pan dovozce chce svý prachy a pana bazarník taky...
Vzhledem k tomu, že jsem vlastnil auto se stejnými pedály, jako má toto, tak jsem si na první pohled říkal, no... Tohle má podle mne tak kolem 200. Na tachecu 160. No teoreticky snad.
Pak koukám na servisku. Dle servisky to mělo najeto po 5 letech provozu 75 tisíc km, tedy 15 tisíc za rok. Je to staré 15 let. Mělo by to tedy mít najeto 225 tisíc km.
A to je možná. opakuji možná ten chyták. Není vyloučeno, že to pan dovozce, nebo pan bazarník trošku upravil, aby se kupec moc necukal, že 225 je už moc.
reagovat
ewing1
počet příspěvků46
datum registrace29.05.2009
Středa 15.06.2016 13:44, Golf
Zdravím, cena mi přijde docela hodně vzhledem k tomu, že přítelkyně prodává VW Passat, což je vyšší kategorie a ještě k tomu o dost mladší a v plné výbavě, kdy nový stál více jak 1,5 milionu a za cenu ještě nižší než je ten obyčejný malý Golf. Ten Passat Prodává za 84.900,- a je to navíc 4x4.

reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Středa 15.06.2016 13:55, Raději novější :-)
Ahoj, ikdyby auto bylo dobře servisované, věřte, že obyčejný Peugeot 207 s motorem 1.4 Ti udělá mnohem větší radost. Golf IV už je prostě opravdu starý a znamená to chodit od jedné investice ke druhé, obzvláště u dieslu
Doporučuji se porozhlédnout po zachovalém Fordu Focus II 1.4/.1,6 v benzínu nebo Fiatu Punto Grande s ben morem 1.2/1.4 atd.
Klidně bych také sáhnul po Citroenu C4 první generace s motorem 1.4 nebo pokud opravdu chcete koncernové auto, zkuste kouknout na VW Polo 1.4 (cca rok 2004 a výš).
reagovat
David V
počet příspěvků2067
datum registrace16.05.2007
Středa 15.06.2016 15:16, RE: Rada o koupi auta - Golf 1.9
free78 napsal:
Davidek napsal:
Zdravím. Chystám se na koupíš svého prvního vozu a po nějakém tom hledání jsem narazil na jednoho Golfa. Chtěl bych se zeptat, zda ta cena je za takové auto, pokud je v popisovaném stavu, reálná, nebo zda je napalena příliš vysoko a zda se koupe takového auta vyplatí, nebo muzu čekat po par najetých KM problémy. Co se tyče aut, nejsem žádný velký znalec, ani malý, a dobra rada by mi přišla k užitku. Předem děkuji Odkaz na auto http://www.automojzis.cz/auta?page=3
Auto z venku pěkné, není vícebarevné (špatně lakované po nehodě), zevnitř čisté. Člověk si až říká, kde je ten chyták? U dovozů totiž většinou nějaký je. Auta jsou v německu stejně drahá jako tady a pan dovozce chce svý prachy a pana bazarník taky...Vzhledem k tomu, že jsem vlastnil auto se stejnými pedály, jako má toto, tak jsem si na první pohled říkal, no... Tohle má podle mne tak kolem 200. Na tachecu 160. No teoreticky snad.Pak koukám na servisku. Dle servisky to mělo najeto po 5 letech provozu 75 tisíc km, tedy 15 tisíc za rok. Je to staré 15 let. Mělo by to tedy mít najeto 225 tisíc km.A to je možná. opakuji možná ten chyták. Není vyloučeno, že to pan dovozce, nebo pan bazarník trošku upravil, aby se kupec moc necukal, že 225 je už moc.

Auto vypadá na pohled fakt dobře. Taky by mě zajímalo, zdav okruhu bazarníka a jeho kumpánů není nikdo, kdo by takové auto uživil, že jde do anonymního prodeje, když je tak super. To tam chce zajet, protože auto v inzerátu vypadá skutečně slušně.
Nicméně sto tyček je fakt hodně, za to bych se podíval na mladší auta.
reagovat
xxondysxx
počet příspěvků45
datum registrace16.04.2015
Středa 15.06.2016 17:58, pokud vám jde o golfa
myslím, že do 100 tis se dá sehnat i slušná golf V, benzín.........bud u soukromníka nebo si dát víc práce na netu, nebo jiné značky, ale koupit 16 let strarý diesel do toho bych nešel, měl jsem rok passata z roku 99, a i přes jeho velice dobrý stav mě investice neminuly, jedna věc je kolik má auto najeto-což v inzerátu pokud to není stočené je dobré, ale druhá věc je stáří tak opartně, být váma koupím jiné auto za pár pěněz na rozjezdění a pak bych si koupil po roce něco lepšího, ale to je na vás.....
reagovat
gravestone
počet příspěvků105
datum registrace14.02.2016
Středa 15.06.2016 21:33, Golf
Auto vypadá docela slušně včetně výbavy. Motor 1,9 TDI ve variantě PD je držák a vůbec bych se ho nebál, při pravidelném servisu najede klidně dalších 250.000 km. Chce to auto pořádně prohlédnout a projet, a nešetřit příp. i na odborníkovi. Na 16 let staré auto jezděné v Německu i u nás má opravdu nízký nájezd, rozhodující je ale skutečný technický stav. Výhodou je, že na Golfa seženete prakticky všechny náhradní díly i na vrakovištích za zlomkové ceny. To na Japonce nebo Itala už tak jednoduché není.
reagovat
Davidek
počet příspěvků2
datum registrace15.06.2016
Středa 15.06.2016 23:21, Koupě prvního auta
Fakt se mi líbí, navíc tohle auto ma znamy dva roky a je s nim absolutně spokojenej, jezdíme se mi v něm perfektně. To samy co se týká motoru. Několik kamarádů ma tohle v autě a jsou spokojený. Ale ani jeden z nas nejsme nějaký znalec. Proto se snažím získat nejake info. Nepotrebuju auto na vyjezdeni, ze bych si koupil něco na rok a až pak něco pořad e-mail, najeto uz toho mám dost. Představuji si auto které mi nějaký ten rok bude jeste dobře sloužit, ideálně s co nejmenší spotřebou. Ctyrkovy golfy se mi líbí, tenhle zvlášť. Pokud bych si měl připlatit par tisíc navíc, nez je u tohohle obvykle, protože vím ze ten prodejce je sviňák, tak bych to přežil. Každopádně moc dekuju každému z vas za názor :)
reagovat
xxondysxx
počet příspěvků45
datum registrace16.04.2015
Čtvrtek 16.06.2016 11:13, tak pokud se vám líbí
Ano pokud se vám vůz líbí a jste ochoten za něj tuhle cenu zaplatit, tak vemte korunky a běžtě se nezávazně svézt, pokud vám to bude vyhovovat tak si ho kupte, každý chce něco jiného, nějaké investice dříve nebo později čekají každý vůz.........tak si udělejte radost, a třeba opravdu bude tak pěkný a spolehlivý
reagovat
ivan2
počet příspěvků118
datum registrace11.11.2010
Čtvrtek 16.06.2016 12:02, 123
Starý auto s ne zrovna řidičským podvozkem a motorem z traktoru za 100tis. Kč. Tomu říkám kauf, ale kdo chce kam..
reagovat
Ma007
počet příspěvků197
datum registrace26.11.2013
Čtvrtek 16.06.2016 13:06, "zaujimavá" cena
Na 16 ročné, dovezené auto s podozrivo nízkym nájazdom sa mi 3500€ zdá vysoká cena. Nákupná cena bazárnika bola určite o dosť nižšia, však aj on musí z niečoho žiť + je treba to sem dopratať,...
Ja by som hľadal iné auto.
reagovat

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.