akalakamakatush napsal:
Spíše bych voli 1.8 Turbo kvůli pov. ručení a celkově, i když kamarád má VR5 a to svíští jak utržené z řetězu
Ahoj. Nedá mi to abych nereagoval na některé blafy co tu píšete. Mám VR5 5 let, měsíčně najedu cca 3-6tisíc km. V současné době mám najeto 180t km. Spotřeba město 10litrů, mimo město 8,5, po dálnici (jezdím tak 150) 11litrů. Spotřebu ale neřeším, jen pro zajímavost jsem to párkrát zmněřil a vyšlo mi vždy spotřeba 10,5 litrů na 100km +- litr a to převážně ve městě. Navíc mám čtyřkolku a ta si veme o chlup víc.
Výměna řetězu a napínacích kladek v autorizovaném servuse mne před měsícem vyšla na 3500,-Kč !!
Je to hodně svižnej drobeček, těch 125KW je poznat hlavně na dálnici při větších rychlostech. A je nesmysl že 90% aut je pomalejší, když chci tak předjedu minimálně 98% aut. Fábie RS se můžou jít úplně zahrabat. Ja jasné, že do 90km rychlesti záleží hlavně na váze auta, odporu vzduchu...nikoliv převážně na motoru.
Dobré auto, jsem spokojen, ale už ho mám 5 let a chci jiné.
Pokuď by někoho zajímaly nějaké další postřehy, tak mé ICQ:323567426, ale nejsem odborník. Pouze několikaletý uživatel :)