Středa 11.10.2023 12:23,
Sháním držáka jako náhradu za jednickovou Octavii
Zdravím, jdu si pro radu. Dosluhuje mi moje jedničková Octavia se kterou jsem byl maximálně spokojený.Má známý motor 1,9TDI 81kw, který mi naprosto vyhovoval a některými proklínaný Turbo efekt se mi naopak líbil.
Vzhledem k tomu že často jezdím na výlety a přespávám v autě chtěl bych buď trochu většího kombíka a nebo MPV. NAFTU. Z mych zkušeností i lidí v mém okolí mám pocit že čím novější auto tím je méně spolehlivější "kurv*tka"... Mam prostě pocit ze auta cca do roku 2000 byly prostě větší držáci.
U mé jedničkové Octavie se mi líbí i to že je plný internet návodů na servis a levných dílů z druhé ruky. Takže si na ní dělám všechno sám přes výměnu oleje, brzd, rozvodů ale i mechanických dílů.
Predstavoval bych si VW passat b5 a nebo Audi A6 se stejným motorem co mám teď tedy 1,9TDI 81kw. V hezkém stavu však těžko sehnatelné.
Napadly me ještě MPV typu berlingo, jejich 2,0 HDI prý taky nebyly špatné. U motorů Fiat tedy JTD jsem moc chvály neslyšel... Hodně se mi líbí Touran, ale bojim se, ze PD motory, nejsou tak kvalitni a jsou náchylnější... Hodně chvály jsem slyšel na Comon rail 2,0TDI CFHC ale ten uz ma myslim filtru pevných částic. Starší BKD pry nejsou moc kvalitní. A celkově ze u podstatně novějších aut si uz skori nic neudělám sám a budu muset kvůli výměny oleje do servisu... Jak vlastně na tom jsou motory 1,9TDI 96KW? Spolehlivosti rotaček asi dosahovat nebudou, že?
OTAZKA zní, je nějaké auto, na které jsem Zapomněl, a které ma ještě starou poctivou techniku, a dalo by se v nem pohodlně prespávat, ideálně se střešním oknem... A nebo se nebát jit do toho Tourana?
reagovat