Foose napsal:
Zdravím... Sháním auto na dojíždění do práce i na rodinné výlety a dovolené. Zatím jsme 2 ale plánujeme přírustek...Denně jezdím do práce 100 km (50 tam 50 zpět) vícemnéně po rovině 1/2 dálnice (jezdím 130), 1/2 okresní cesta se 4mi pruhy kde jedu cca 100-110.Na auto mám připraveno 350-400t CZK. Prosím poraďte mi jaký motor by jste mi doporučili na 30 000 km ročně? Benzin nebo Diesel? Podmínkou je automat + tempomat. Pokud mi poradíte i konkrétní model auta tak budu rád... Líbil by se mi Mercedes B, Passat, Civic, Prius... ale je dost těžké najít auto v limitu s automatem. Ve výběru mám českou klasiku Octavia 3 nebo VW Golf ideálně s 1,6 TDI nebo 1,4 TSI (lepší motorizace se nevleze do limitu). Chtěl bych auto s nájezdem do 50t km, max 3 roky staré. Auto si chci nechat 5-10 let. Nyní mám 10 let starý diesel o objemu 2,2 a jezdím tuto trasu za 5,7 nafty. Více se tedy přikláním k benzínu (věřím, že moderní benzín by jezdil tuto trasu taky do 6 litrů a nevěřím tomu, že by moderní diesel jezdil za 4,5 litru :)
Ahoj, za mě bych oželel automat, protože zvedá cenu a zúžuje výběr. V manuálu už jde koupit do 400tis.kč docela slušný kombík.
- Na stránkách Peugeotu jsou skladovky Peugeot 308 SW s povedeným dieslem 1.6 BlueHDI a nebo s tubro benzínem 1.2 PureTech. Obě motorizace jsem řídil ikdyž jsem petrohead, bral bych všemi deseti ten diesel, jede parádně!! Do 400tis.kž je výbava s aut. klimou atd.
- Ford nabízí v rámci akce Focus kombi 1.0 Ecoboost 92kw, Trend+ za cca 380tis.kč, parádní výbava Titanium je už za 426000kč, ale zatlačte na cenu, něco ušetříte.
- Renault Megane Grandtour 1.2 TCe 130k Limited (bohatá výbava) nebo diesel 1.5 DCI 90k ZEN vše kolem 400tis.kč, opět najdete jako vozy skladem na stránkách Renaultu. V Meganovi jsem jen seděl, ale ten komfort je parádní, bohužel motoricky nevím, znám jen ten 1.5 DCi z Megane III facelift a tam jel velmi dobře a byl kultivovaný.
- Zkusil bych i Tipo s tím automatem Aisin(od Japonců), ale fakt nevím jaké auto je
, rozhodně bych dal zkušební jízdu i na dálnici, ať Tě nepřekvapí např. hlučnost od kol či motoru...