nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den, mám dotaz : Jak moc poruchový je VW TOUAREG 2005, 2,5 TDI, AUTOMAT oproti Passatu 2007, 1,9 TDI, MANUAL ? Oplatí se koupit Touarega do 200 000 KČ, nebo mi poradíte jiné SUV ? Diky !
Motor R5 je v touaregu použitý z transportera. Hodně se na něj nadává,. ale já jich měl ve firmě 6 (96kW) a soukromně v multivanu 2(96 a 128kw) a nikdy žádný problém. Místo rozvodů, které se řešit nemusí, je třeba měnit pravidelně vodní pumpu a olej nejpozději po 15t km. Potom vydrží dlouho bez jakýchkoliv problémů.
Kamarád touarega s R5 provozuje od nového, nejdříve jako soukromé a ted za tím ve firmě tahají kompresory, lešení, plošiny. Mimo měchů žádný problém, najeto už hodně přes 300t km. Interier má v látce, celkem drží na to jak se k tomu kluci chovají. Je neuvěřitelné že když auto nechal odborně vyčistit (stálo to ale hodně) bylo uvnitř uplně v pohodě, nebylo vůbec poznat že tam jezdí v montérkách. Spotřeba kolem 11l. Předtím na to používal Navaru a ta se srala mnohem víc, což bych nevěřil kdybych to neviděl černé na bílém.
Druhá věc ale je že je to na tuareg slabota. Nejede to s ním vůbec. Také s tím motorem je většinou dost chudá výbava, bohužel ale často se vzduchem na podvozku a to je u každé ojetiny dost problém.
Takže pokud seženete auto s jasnou historií, bez vzduchu a nevadí že moc nejede zato celkem řve a žere může to být dobrá koupě. Ovšem peníze které chcete investovat stačí jen na nejlevnější kusy a ty to splnovat rozhodně nebudou.
Reálné provozní náklady budou možná i dvojnásobné oproti passatu kombi a prostorově jsou si ty auta téměř rovna.