nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den,uvažuji o koupi VW Touran, v benzinu, s motorem 1.6, protože počítám s ročním nájezdem okolo 6t km. Stačila by mi MPI verze, ale těch je pomálu, mnohem méně než FSI. Z recenzí vím, že ten motor nesplnil výkonová očekávání, což by mi až tak nevadilo, nejdůležitější pro mě je spolehlivost.Z testů se dá dočíst, že má rozvodový řetěz, což je plus, ale na druhou stranu přímý vstřik benzinu do válců, Natural 98 v TP a komplikovanější katalyzátor s redukcí oxidů dusíku.Jaký je váš názor, popřípadě zkušenost? Bude motor bezproblémově sloužit i na český Natural 95?Děkuji za odpověď.Martin
Motor je relativně dobrý, v těžším Touranu to není žádný trhač asfaltu, pro svižnější jízdu je třeba jezdit v rozsahu nad 4000 ot./min. Co se spolehlivosti týče, tak ano, má řetěz, který však není bezúdržbový a po jisté porci kilometrů si žádá údržbu, zvláště pak je třeba dávat pozor na to, že má řetězy dva a zpravidla se mění pouze jeden, případně se nevymění vše. Pak to dělá neplechu. Jinak je ale relativně velmi spolehlivý a při klidné jízdě s naturalem 98 se dá jezdit s velmi solidní spotřebou. S naturalem 95 už to není ono, ale taky žádná tragédie.