PV napsal:
Tak jsem autíčko před měsícem prodal. Bohužel prvnímu zájemci a byl to pěkný šmejd. Nejdříve mě druhý den volal, že chce 2000,-Kč slevu, že auto bylo bourané. Toto jsem odmítl. Dále večer volal, že mu odešlo turbo. Byl jsem se podívat v dílně, kde ho opravovali. Auto rozebrané, turbo pryč. Nechal jsem tam 5000,-Kč. Za měsíc koukám na inzeráty. Touran stojí v Sukohradech v bazaru o 30000,- kč dražší a stočený tachák o 130000 km. Měl jsem ho tenkrát vyhodit, byl drzý už při koupi.
V každém případě i v této fázi jde o pokus o podvod. Je otázka zda by to policii zajímalo, nebo ne, mají totiž moc práce s pokutováním za špatné parkování.
Mě osobně stáčení tachometrů strašlivě sere, tak bych se na policii asi zeptal zda je to zajímá nebo ne, i když vím že jediné co by se stalo, by bylo to, že bych po půl roce dostal dopis, že se nepodařilo najít pachatele. On by ho totiž nikdo ani nehledal.
Jena moje příbuzná dělala učitelku na gymnáziu. Jednoho dne došlo ke krádeži peněženky s platební kartou ze sborovny. Vše nahlášeno na policii. Vše oznámeno bance. Banka měla záznam z kamer jak pachatel vybíral hotovost z bankomatu. Vše předáno policii.
Po půl roce poslala policie dopis, že se pachatele nepodařilo najít, tak případ odkládá.