citace:
reakce na: David V, 27.04.2020 12:13 (Probůh, o 10 tisíc levnější, c ...)
Já mám třeba úsporu přes makléře více než 50 tis. na POV+HAV+GAP. Ve finále jsem platil loni v létě první rok 52.000,- a na další 2 roky tuším budu platit 55.000,- u Kooperativy. Kdybych to zařizoval sám přes pojišťovny nebo to řešil po netu, tak bych byl přes 100 tis. Nejdražší vycházela skoro 130 tis. i přes zprostředkovatele. Původně jsem měl mít pojištění ještě asi o 10 tis. méně u ČSOB, ale dodání auta mělo zpoždění a pak už chtěla ČSOB asi 65 tis. a naopak Kooperativa, která vycházela předtím asi na 80 tis., tak popolezla níže. Ale musím dodat, že to mám VIP pojistky přes toho mého makléře, které jsou poskytovány jen omezeně a jen pro někoho a je to na speciální schválení. Takhle s ním řeším všechno. A když je nějaká událost, tak to zase řeším přes něj a vždy super. Za POV+HAV+GAP na auto za 2,5M, s motorem 250kW@700Nm myslím, že dost dobré. Kugu 2,0TDCi v pořizovačce 1M, opět stejná kombinace pojištění, u ČSOB platím 13.000, uzavřeno pře 2,5 roky. Na Passatu v pořizovačce 1M loni pojistka, opět stejná kombinace 21.000,-, tuším Uniqa. Hodně záleží, kdy se pojištění uzavírá, ze dne na den to může být jinak. Záleží i na značce a na modelu auta. A řada jiných faktorů. Pojišťovny jsou vesměs plus mínus to samé, při likvidaci poj. události spíše záleží, jestli člověk trefí na normálního likvidátora nebo na debila. A pro druhej případ tady mám zase toho makléře, kterej umí zasáhnout, minimálně v rovině hodně dobrých rad, které fungují.