DavidC napsal:
Ahoj lidi, uvazuji o koupi Volva S80 od roku 2008 v nafte. S pritelkyni chceme neco vetsiho v automatu a po vsech tech recenzi, rad a vseho jsme se rozhodli pro tohle Volvo. Je docela tezke vlest se do ceny 300tis. Jedno se mi zamlouva ale na prodejce jsem nasel jen negativni reakce. Co si o tom myslite vy?http://www.sauto.cz/osobni/detail/volvo-s80/s80/16670472
Myslím si o tom tom, že tohle konkrétní auto má dalko bohatší historii, než odpovídá deklarovanému stavu tachometru. Ten bude správný, o tom není pochyb, ale nájezd tohoto auta je dáááleko vyšší. Stačí mrknout na sedačku řidiče a moje zkušenost firemními Volvy (sice to byly S60), mi říká, že takhle vypadaly ve 300tkm.
Dále je třeba si uvědomit, že S80 byla valjková lo´D a tomu odpovdíala i prodejní cena. Dnes tomu odpovídá už jen - bohužel- cena za servisní operace, které jous u Volva drahé jako čert - hovořím o značkovém servisu. Samosebou s ojetou rapou se do značkového servisu obvykle již nejezdí, ale někdy je to nejrychlejší a nejméně starostí s tím je. Takže se připrav na cca 1000Kč/hd bez DPH.Na toto auto není prakticky nic v druhovýrobě - hovořím o plechařině, takže zde se značkvému servisu asi nevyhneš. Motor D5 je příjmený motor, v S80 je i slušně odhlučněný (proti XC90), ale 5 vstřiků, jedo turbo, jeden DPF a budeš na plovině ceny vozu, až to přijde a že to přijde, tomu se dá skoro i věřit. Kdejakaá elektrická kokotina se muís kodovat přes diagnostiku, nic nejde udělat jednoduše doma, ale to je dnes běžné u ostatních aut taky. jen díky malému rozšíření značky možná v HOrním Liškově narazíš na to, že diagnostika a SW nebude vždy dostupný. Jinak S80 není velká, je jen slušně prostorná, třeba Mondeo je úplně někde jinde, zejména vzadu.
K jídzním vlastnostem: je to Volvo, na to je třeba myslet. Tzn. sedneš, ujedeš 1000km, vyskočíš a jdeš hrát golf. Ale nic mezi body A (=nástup) a B (=výstup) není. Žádné emoce z řízení, nadšení, nic nic nic. Auto je mrtvý, tupý, za jízdy ho prostě nevnímáš. POkud hledáš tohle, s S80 chybu neuděláš.
Výhodou je, že nehnijí a nekradou se (jen ve filmu Kráska v nesnázích se jedna ztratila, ale díky GPS lokátoru ji hned zase našli
)
Závěrem shrnuto: hezký auto pro řidiče, co nehledají potěšení z jízdy, a nevadí jim solit za provoz a pojistku - S80 je nutnost míti havarijne pojištěnou.
Jo a ještě jeden detail: pokud je kriterium bezpečnost, tak stejně bezpečná jsou dnes i ostatní auta z dané třídy, S80 ničím nevyniká. Je to přeci jen X let starý model a dnes je automobilový svět dál.
Jen pro sorvnání:
http://www.tipcars.com/volvo-s80/volvo-s80-7301485.html
Auto se stejným deklarovaný,m nájezdem... Další komentáře asi netřeba - to by byla moje volba, když byc chtěl Volvo. Ale olítanou naftu bez historie fakt ne.