Čtvrtek 14.11.2019 01:07,
volvo S80 - zkušenosti
Přikládám osobní zkušenosti s tímto vozidlem a věřte, pozitivní nejsou v žádném směru. Pořídil jsem si toto doslova vysněné vozidlo jako čtyřleté od autorizovaného dealera s kompletní historií a s doklady včetně servisních záznamů. Vozidlo mělo najeto všeho všudy 125 000 km a bylo ve výbavě summum - tedy prakticky v plné palbě. Bylo i trochu raritní, měl jsem je v šestistupňovém manuálu, D5 - 2,4 diesel pětiválec 205 koní v kůži, prostě nádherné auto. Jenomže, jak se v průběhu času ukázalo, neskutečně problematické auto. Hned první rok došlo na výměnu chladiče klimatizace, Před tím mi dvakrát doplňovali medium - bezvýsledně, ale platíš. Po té následovala výměna dvakrát prasklých drážkových řemenů, důvod prasknutí nezjištěn. Teprve v zimě jsem zjistil, že auto netopí - vadný termostat (cena 16 000,- Kč) pak odešlo pravé přední parkovací čidlo, pravý zámek spolujezdce, zadní levý zámek spolujezdce, zámek kufru, levá páčka pod volantem (blinkry), no a nakonec po kompletní servisní údržbě, která stála víc jak 20 000,- Kč mi měsíc po té při cestě ohlásil počítač "chyba motoru, navštivte servis"! Prasklé plastové trubky od obou turbodmychadel (byla v něm dvě turba). V zimě se mi dvakrát ohlásila závadu natáčení světlometů hned po té, co jsem zaparkoval na parkovišti a při té příležitosti jsem vytočil kola na maximum do leva. Několikrát se mi zasekly zpětná zrcátka, sklápěly se a nesklápěly, podle toho, jak se jim chtělo. Problematické zavírání oken, kdy po odpojení aku nešla správně zatáhnout, musel jsem na diagnostiku. Vypadnul mi znak z masky, znak z volantu, ani si na všechny problémy dnes nevzpomenu, protože jich bylo tolik, že není možné si to ani zapamatovat. Navíc vestavěná navigace nebyla počeštitelná a za aktuální mapy v angličtině na CD chtěli u Volva nesmysl. Nespolehlivost tohoto vozidla přímo katastrofální, každá součástka snad jednotná cena - 16 000 bez daně! V den doplacení leasingu (tříletého) ve mě "bouchly saze" a auto šlo z baráku. Najel jsem na něm 32 000 km, poruch jako máku! Za svůj život jsem měl mnoho aut, ale tohle byl nejhorší kup, co jsem kdy udělal, a také nejdražší, jen na servisu (vynuceném závadami) mě to auto stálo skoro 120 000,- Kč. Kdo má rozum, obejde tohle auto velikým obloukem. Jak na to sáhl Ford (fabriku v té době vlastnil), tak je to konec. Žádná "nezávislá chvilková recenze", ale vlastní osobní zkušenost je ten nejlepší test a recenze.
reagovat