Neděle 08.05.2016 22:53,
Ojetina V40 vs. Primera vs. Focus vs. Mégane Kombíky 1999-2001
Ahoj lidi,
přichází léto a rád bych si vybral nějaké první ojeté auto. Je pár podmínek, kterých bych se rád při výběru držel, ale samozřejmě budu rád i když doporučíte případně nějaké jiné modely. Hlavní podmínky jsou, že to musí být hatchback nebo kombík, prostě praktický auto do kterého se něco vejde. Dále benzínový motor, alespoň 60kw nějaký osvědčený, živější ale do 2 litru. To jsou vlastně jediné požadavky, jinak cena 50 000. Nepočítám, že za tyhle peníze seženu auto v nějakém supr stavu.
Z těhle čtyř kandidátů se mi nejvíce líbí primera s 1,8 motorem, ale je to celkem vzácné auto a najít lepší kousek je zázrak. Na ty motory od nissanu jsem slyšel samou chválu + má řetěz. Co se týče těch ostatních, volvo bych bral jen ten ročník po modernizaci (2000 pokud si vzpomínám). Sice to je takové nudné auto které nic moc ničím nevyčnívá, ale má to velkej kufr, celkem dobrou výbavu a ty motory by měly vydržet dost (1,8 125k ne ta od mitsubishi i osobně si myslím, že ta nespolehlivost GDI motoů je dost přeháněná). Taky mě celkem mrzí jak vypadá interiér, ale tak potřebuji to jen na převoz tak se nad tím dá přimhouřit oko. Stejně tak i Focus vypadá hezky z venku, ale interiér je dost nevkusný. Přijde mi, ale že většina Focusů co se prodává má již život zasebou navíc hezčí kousky mi přijdou dosti nadceněné narozdíl od ostatních. Poslední auto co mám v hledáčku je Mégane jedničková generace. Levné, pohodlné svezení, akorát se trochu bojím v jakém stavu budou motory..
Budu rád za všechny vaše názory, který model byste doporučili, připadně proč. Počítám, že stejně nakonec sáhnu po autě, které bude logicky v nejlepším stavu..
(hodně se mi líbily i mazdy, ale bohužel je 90% aut zrezivělých skrz na skrz)
reagovat