Víte, že i muži mají své životní pojištění?

- 02. 06. 2023
Říká se, že nemoc a smrt si nevybírá. Přijde ovšem na to, kdy a za jakých okolností.
V některých případech se totiž na mušce té či oné nemoci vyskytují převážně či výhradně muži. Na specifická rizika závažných onemocnění, která postihují mužskou část populace, proto přirozeně myslí i životní pojištění. A pojišťovny nabízejí i speciální životní pojištění určené právě „PRO NĚJ“!

S čím musí muži na tomto světě počítat?
Podle dlouhodobých výzkumů a statistik představují určitá závažná onemocnění o poznání vyšší riziko pro muže než pro ženy. Například srdeční infarkt postihuje muže až několikanásobně častěji než jejich polovičky, které navíc zasáhne zpravidla až ve vyšším věku.

Také rakovinová onemocnění bývají častěji diagnostikována mužským pacientům – s výjimkou rakoviny prsu, jež je naopak příkladem časté vážné ženské nemoci. Mužům typicky hrozí především rakovina plic, ale také specifické varianty této nemoci, jež jsou spojeny s mužskými pohlavními orgány, jako rakovina prostaty nebo varlat.

Nejen léky pomáhají
Mnoha rizikům spojeným s těžkými chorobami lze předcházet vhodnou životosprávou a umírněným životním stylem. Zkušenosti lékařů ostatně potvrzují, že zdravá výživa, dostatek pohybu a minimalizace stresu spolehlivě přispívají k lepšímu zdravotnímu stavu.

Riziku vzniku závažného onemocnění přesto nelze vždy zcela předejít. Je však možné být připraven na jeho možné následky – například v podobě životního pojištění, které zahrnuje i rizika závažných onemocnění.

V případě, že vás některé z nich postihne, vyplatí vám pojišťovna předem jasně dané pojistné plnění, které vám umožní se s nepříjemnou situací vypořádat o poznání snadněji. A zajistit vás alespoň po stránce finanční a materiální tak, abyste se mohli soustředit na sebe, své zdraví a své blízké.

Životní pojištění proti mužským nemocem
Krytí pojistných událostí spojených se závažnými onemocněními tvoří nedílnou součást služeb poskytovaných v rámci životního pojištění. Výčet závažných onemocnění je poměrně široký, a pojišťovny proto nabízejí různé varianty rozsahu pojistného krytí pro tyto případy.

V nabídce pojišťovny Kooperativa tak najdete nejen základní nabídku pokrývající desítku nemocí či kompletní variantu zahrnující 62 vážných onemocnění, ale také specifické varianty pojištění závažných nemocí navržené speciálně pro ženy a také pro muže.

Speciální varianta pojištění PRO NĚJ tak zahrnuje například následující mužské nemoci:

• rakovinu prostaty,
• rakovinu penisu,
• rakovinu varlat, nadvarlat a šourku.
Pojistné plnění vám pojišťovna poskytne již v případě diagnózy vážného onemocnění.