Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mám airbag, nemusím se poutat pásem? Mýtus, který vás může stát život

Naše téma
Jiří Humplík | 02.07.2024
Bezpečnostní pásy a airbagy vám mohou zachránit život. | foto: Se svolením tvůrců projektu Senior bez nehod
Překvapivě mnoho motoristů se stále domnívá, že pokud jejich vozidlo disponuje airbagy, není potřeba používat bezpečnostní pásy. Tento názor je však nejen nesprávný, ale i nebezpečný. Pravdou je, že airbagy fungují správně a efektivně pouze ve spojení s bezpečnostními pásy. „Při každé jízdě je nutné být připoután a to bez výjimky,“ radí na svých internetových stránkách tvůrci projektu Senior bez nehod.
Airbagy jako součást uceleného systému
Airbagy jsou navrženy jako součást systému, který zahrnuje bezpečnostní pásy.

„Úkolem airbagu je vytvořit ochranný prostor mezi hlavou cestujícího a deformující se karoserií automobilu. Bez zapnutého pásu se však může stát, že airbag napáchá více škody než užitku. Nepřipoutaný řidič či spolujezdec může být při aktivaci airbagu vážně zraněn, nebo dokonce usmrcen,,“ uvádí web Senior bez nehod.

Při nárazu tělo letí vpřed a střetává se s airbagem v okamžiku, kdy se nafukuje největší rychlostí – až 320 km/h. Takový náraz může vést k vážným poraněním obličeje a otřesu mozku. Pro nepřipoutané dítě na předním sedadle může být tento střet fatální.

Nenahraditelné bezpečnostní pásy
Bezpečnostní pásy od svého zavedení celosvětově zachránily více než milion životů a miliony dalších lidí ochránily před vážnými zraněními. Jsou účinné, jednoduché a levné. Německý patentový úřad je dokonce zařadil mezi osm nejgeniálnějších vynálezů 20. století.

Jak fungují bezpečnostní pásy:
Někteří se stále nepoutají
Navzdory všem důkazům někteří řidiči a pasažéři bezpečnostní pásy stále nepoužívají. Riziko úmrtí nepřipoutaného cestujícího je na předním sedadle šestkrát vyšší, v obci dokonce osmkrát vyšší než u připoutaného. Nepřipoutaní pasažéři na zadních sedadlech také umírají častěji.

Při nárazu v rychlosti 50 km/h se nepřipoutaný cestující srazí s interiérem rychlostí 14 metrů za sekundu, což odpovídá pádu z třetího poschodí na beton. Při 90 km/h je to stejné jako pád z desátého poschodí.

Moderátorka Sandra Pospíšilová nedá dopustit v autě na bezpečnostní těhotenský pás:

Poutat se je třeba na všech sedadlech
I nejlépe připoutaný řidič či spolujezdec může přijít o život kvůli nepřipoutanému pasažérovi na zadním sedadle. Při kolizi je nepřipoutaný cestující vržen obrovskou silou vpřed, naráží do všeho před sebou a ohrožuje tak i ostatní pasažéry.

„Někdo může namítat, že jezdí opatrně a že se mu nemůže nic stát. Chybu ale může udělat někdo jiný. A to je skutečně zlomek vteřiny – najednou se před vámi objeví auto, které vám nedá přednost, nebo někdo vyletí z protisměru a nemáte šanci nic udělat,“ říká dopravní expert Roman Budský z Platformy Vize 0.

„Bezpečnostní pásy jsou vaší první a nejdůležitější ochranou při každé jízdě. Nepodceňujte jejich význam a připoutejte se vždy, ať už sedíte na jakémkoliv sedadle,“ uzavírá Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven.

Pochlubte se fotkou z vašich cest autem na dovolenou. Letní soutěž je tu pro vás
Fotosoutěž Dovolená s autem 2024., zdroj: Deník
[/CLANEK_EXTERNI]
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů