Alfa Romeo Giulia dostala verzi Veloce. Nabídne až 280 koní

Redakce - 21. 09. 2016
Alfa Romeo Giulia Veloce.
Alfa Romeo Giulia Veloce.
Alfa Romeo Giulia Veloce.
+ 2
Alfa Romeo Giulia Veloce.
Alfa Romeo Giulia Veloce.
Alfa Romeo Giulia Veloce.
Alfa Romeo Giulia Veloce.
Italská automobilka Alfa Romeo na autosalonu v Paříži představí další verze nového sedanu Giulia. Zajímavě vypadá především provedení Veloce s 280koňovým motorem.
O výkon se tu stará přeplňovaný benzinový dvoulitr, který kromě zmíněných 280 koní (206 kW) dává také 400 Nm točivého momentu. Jak rychlá tato Giulia bude ("veloce" přitom znamená v italštině právě "rychlý"), ale zatím Alfa neprozradila.

Výrobce však variantu Veloce nabídne také s naftovým motorem, konkrétně s novým celohliníkovým čtyřválcem o objemu 2,2 litru, který dává 210 koní (154 kW) a nejvyší točivý moment 470 Nm. Pro obě verze bude k dispozici také pohon všech kolo, který ve srovnání s klasickou zadokolkou zvýší hmotnost o 60 kilogramů.

Na výběr naopak zřejmě nebude převodovka - pro benzinové i naftové Veloce se zatím počítá pouze s osmistupňovým automatem.




Na pohled modely Veloce poznáte podle odlišných nárazníků, difuzoru, černého lemování oken či devatenáctipalcových kol ve specifickém designu.

Další novou verzi pak představuje úsporné provedení Advanced Efficiency (AE), které pod kapotou ukrývá upravený 2,2litrový turbodiesel o výkonu 180 koní a osmistupňový automat s delšími převody. Další změny proti běžné naftové Giulii zahrnují o pět milimetrů snížený podvozek, upravené chlazení, nízkotlaký EGR ventil a šestnáctipalcová kola s pneumatikami s nízkým valivým odporem.

Giulia AE si má podle normovaného testu v kombinovaném cyklu vystačit s průměrnou spotřebou 4,2 litru nafty na 100 kilometrů. Přes zaměření na ekonomiku provozu ale nebude pomalá - z klidu na stovku zrychlí za 7,2 sekundy a umí jet až 230 km/h.