Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Americká krása na kolech. Stovky parádních aut obsadily ostrov v Holýšově

Naše téma
Zdeněk Vaiz | 22.07.2024
dalších 50 fotek
Sraz amerických automobilů na Pekelném ostrově v Holýšově. | foto: Deník/Zdeněk VAIZ
Přes sedm stovek nablýskaných vozidel výhradně z produkce amerických automobilek se potkalo o víkendu na srazu Amerik „Hollywood US Cars“ na Pekelném ostrově v Holýšově na Plzeňsku. Byli jsme u toho.
K vidění toho bylo opravdu hodně. Nablýskané dlouhé kabriolety z padesátých a šedesátých let minulého století, pick-upy, terénní a užitková auta, ale taky veliké trucky či vojenské Hummery. Desítky let staré vozy značek Cadillac, Chevrolet, Chrysler či Dodge i mnoha dalších na veteránských značkách doplňovaly ty současné, které jejich majitelé nezřídka používají jako auto pro každý den.

Na video z této akce se podívejte zde:
„Opět jsme překonali rekord v počtu aut. Pravověrných amerik dorazilo letos přes sedm stovek. Letos přijelo také hodně tahačů i nějaké motorky. Kromě fandů amerických aut z celé republiky přijeli účastníci z Německa či Belgie,“ uvádí za pořadatele Eva Röhrichová.

„Velkým tahákem určitě letos byla také první cena. Každý rok věnujeme do tomboly jako hlavní výhru jeden automobil. Letos to byl velký tahač International 9600 s motorem Detroit S60 12,7L. Každý, kdo se chtěl zúčastnit, si mohl zakoupit slosovatelný lístek a večer na pódiu přede všemi jsme pak výherce vylosovali. Letos bylo součástí ceny i rozšíření řidičáku na skupinu, která je pro řízení takového auta nutná,“ upřesňuje Röhrichová.

Kromě slosování o tahač se soutěžilo i v dalších kategoriích např. o TOP klasické americké auto, o TOP auto současné produkce, o auto s největším leskem nebo o celkově nejlepší auto srazu. Hned ve čtvrtek se odehrála také spanilá jízda po okolí. Po celou dobu festivalu byl připravený také doprovodný program s řadou ukázek a soutěží.

„Akci založili před několika lety dva kamarádi, majitelé amerických aut, kteří se chtěli podělit o svoje zkušenosti a zážitky s ostatními. Na prvním srazu se sjelo jen pár desítek fandů klasických amerických auťáků. Další rok to bylo více a muselo se hledat prostornější místo, abychom se vešli,“ říká dále Eva Röhrichová.

Letos se příznivci amerických aut potkali posedmé a i přes takové množství aut a tisíce návštěvníků se organizátoři snažili, aby byl čas večer třeba posedět u ohně a popovídat s majiteli a obdivovateli amerických aut. „A povídat je určitě o čem. Kdo si totiž pořídí americké auto, automaticky si jej zamiluje a úplně mu propadne. Těší ho, když může o všem vyprávět a předávat svoje zkušenosti a automobilovou kulturu všem podobně zaměřeným nadšencům,“ uzavírá Röhrichová.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů