Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin se spojil s týmem Red Bull. Postaví silniční auto rychlejší než F1

Naše téma
Redakce | 18.03.2016
Aston Martin Vulcan. | foto: Aston Martin
Britská automobilka Aston Martin navazuje spolupráci s týmem Red Bull. Kooperace se týká nejen šampionátu Formule 1, ale také vývoje silničních automobilů. Výsledkem má být mimo jiné jedinečný sporťák, který bude na okruhu rychlejší než současné monoposty F1.
Projekt zatím nese označení AM-RB 001 a do výroby by se měl dostat zřejmě už v roce 2018 - poprvé prohlédnout bychom si ho však podle některých zpráv mohli už ke konci letošního roku. Aston Martin sice také zveřejnil první skicu, ale ta nám toho mnoho neřekne.

Slibuje však, že vůz nabídne lákavý design slavné britské značky a techniku formule 1. Přitom ale nepůjde o závodní stroj, jakým je například nedávno představený dvanáctiválcový Vulcan, auto bude homologované pro silniční provoz. Přesto obě společnosti počítají, že je majitelé občas vezmou na okruh. A tam má být nový "hypersport" rychlejší než současné monoposty seriálu F1.

První skica vozu s kódovým označením AM-RB 001.


Detaily k technice zatím pochopitelně chybí, ale předpokládá se, že AM-RB 001 bude hybrid s přeplňovaným motorem - i vzhledem k vývoji pohonného ústrojí ve formuli 1 či ve speciálech LMP1 pro čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans a další vytrvalostní závody.

Aston Martin společně s týmem Red Bull plánuje vyrobit méně než 100 kusů vozu, který tedy má zřetelné ambice být nejrychlejším autem světa. Cena zřejmě přesáhne hranici 2 milionů liber (zhruba 69 milionů korun).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů