Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin ukázal nový Vulcan, nejdrsnější auto, jaké kdy vyrobil

Naše téma
Redakce | 01.03.2015
dalších 6 fotek
Aston Martin Vulcan. | foto: Aston Martin
Aston Martin vždycky vyráběl rychlá auta, ale něco tak radikálního, jako je model Vulcan, dosud nikdy nepostavil. Na okruhy zaměřený vůz, který nemá homologaci pro běžný provoz, se představí na autosalonu v Ženevě.
Způsob určení naznačuje už vzhled, stačí se podívat na přední spoiler, obrovské zadní křídlo či masivní difuzor. Zajímavě vypadají výfuky vyvedené ještě před zadními koly.

Kvůli snaze o co nejnižší hmotnost Vulcan využívá monokok z uhlíkových vláken a postrádá tlumící hmoty či moderní "zbytečnosti", jako je rádio a podobně.

Aston Martin Vulcan.


Auto pohání vidlicový dvanáctiválec se sedmilitrovým objemem a výkonem přes 800 koní, který je spojen s šestistupňovou sekvenční převodovkou. Samozřejmostí je mechanický samosvorný diferenciál.

O brzdění se starají karbon-keramické kotouče Brembo s průměrem 380 milimetrů vpředu a 360 mm vzadu.

Aston Martin Vulcan.



Aston Martin má v plánu postavit pouze 24 kusů. Když k tomuto údaji přičteme techniku, je jasné, že cena nebude příliš lidová.

Kupci však kromě samotného auta dostanou také možnost zúčastnit se akce připomínající sportovní "soustředění" - společně s instruktory automobilky si totiž důkladně vyzkouší jízdu na okruzích v hodně rychlých vozech. To aby si na Vulcan brzy zvykli...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů