Mrakodrapy jako na Manhattanu. Ve Frankfurtu se snoubí moderna s historií

Andrea Jordánová - 24. 06. 2024
Pohled na Commerzbank Tower z dálky.
Pohled na Commerzbank Tower z dálky.
Kašna spravedlnosti v centru Frankfurtu nad Mohanem
+ 8
Frankfurt patří mezi nejvyspělejší města světa
Palmová zahrada ve Frankfurtu nad Mohanem
Nejvyšší budova ve městě – Commerzbank Tower
Pohled na Commerzbank Tower v noci
Frankfurt hodně připomíná New York
Frankfurt nad Mohanem
Frankfurt hodně připomíná New York
Frankfurt patří mezi nejvyspělejší města světa
Frankfurt patří mezi nejvyspělejší města světa
Frankfurt nad Mohanem je krásné město
/AUTEM ZA POZNÁNÍM/ Mrakodrap Commerzbank Tower vysoký dvě stě padesát devět metrů s padesáti šesti patry se nenachází na Manhattanu. Autem k němu dorazíte za méně než pět a půl hodiny. Leží totiž ve Frankfurtu nad Mohanem. 
Město díky své architektuře připomíná americký New York, konkrétně Manhattanu, ovšem k vidění je tam i spousta dalších zajímavostí. Autem do Frankfurtu nad Mohanem dorazíte nejrychlejší cestou za pět hodin.

Webový portál mapy.cz nabízí tři přibližně stejně dlouhé trasy. Nejrychlejší cesta měří 510 kilometrů a cestující by ji měli zvládnout za pět hodin a pět minut. Cesta z Prahy vede přes Plzeň, Nürnberg a Würzburg.



Nejvyšší stavbou Frankfurtu je Commerzbank Tower, která je vysoká dvě stě padesát devět metrů. Budova má padesát šest nadzemních podlaží. Postavena byla v roce 1997 a byla takzvaným prvním zeleným mrakodrapem na světě.

Frankfurt z výšky:

„Převážně kancelářská budova je vybavena pokročilým klimatizačním systémem. Od roku 2008 je Commerzbank Tower napájena ekologickou energií a při úklidu se používají pouze ekologicky šetrné čisticí prostředky,“ uvedl specializovaný web Sky Line Atlas. Součástí stavby jsou také nebeské zahrady, což jsou atria plná zeleně.

Díky své konstrukci a vnitřnímu vybavení si Commerzbank Tower vystačí s poloviční spotřebou energie oproti s ní srovnatelným budovám, jak například uvedl odborný web Urban Systems.

Přestože Frankfurt neleží u moře, stal se vyhledávanou evropskou metropolí. Pro své působení si ho vybrala řada celosvětově významných institucí i korporací. Přezdívá se mu dokonce „Bankfurt“, protože v něm má sídlo i celá řada bank.

Kašna spravedlnosti a Palmová zahrada
Cestovatelský web Planet Ware připomněl, že Frankfurt je považován za takzvané globální město. Často se umisťuje v TOP desítce nejlepších světových měst pro život a podnikání. „Je také už hodně dlouho významným centrem kulturních a turistických aktivit,“ uvedl Planet Ware.

Frankfurt má i svou historickou část. Té i podle cestovatelského webu Tripadvisor dominuje Römerberg - náměstí nepravidelného tvaru s takzvanou Kašnou spravedlnosti. Turisticky vyhledávaným je pak Städelovo muzeum. Sbírka obrazů zahrnující i díla od velikánů jako je Rembrandt, Goya či Picasso patří mezi nejhodnotnější na světě.

Turisté také rádi navštěvují Palmovou zahradu, největší botanickou zahradu v Německu. Tato atrakce přilákala některé z nejlepších umělců své doby z celého světa, včetně kovbojského šoumena Buffalo Billa. Ten navštívil Frankfurt v roce 1890. Lidé často navštěvují i dům, kde se narodil největší německý spisovatel Johann Wolfgang Goethe .
Tagy