Tohle je asi nejhorší auto, co u nás můžete koupit. Proč? Podívejte se

Daniel Fuglevič - 27. 07. 2017
Replika Ferrari F40.
Replika Ferrari F40.
Replika Ferrari F40.
+ 10
Replika Ferrari F40.
Replika Ferrari F40.
Replika Ferrari F40.
Replika Ferrari F40.
Replika Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40.
Ferrari F40 bude zřejmě už navždy modlou pro zástupy fanoušků supersportovních vozů. I proto je hodně drahé. Někteří lidé ale chtějí mít tento klenot v garáži, přestože na něj financemi nemohou v životě dosáhnout.
A tak se rozhodnou pro výrobu či pořízení repliky. Není to ostatně tak dávno, co jsme psali o replice Ferrari F40, za níž chtěl majitel 200 tisíc korun. Nutno podotknout, že inzerát na vůz stále visí na internetu.

Nyní se v inzerci objevila i tato replika, do které však bude muset zájemce investovat ještě mnoho úsilí, času a peněz, aby se alespoň vzdáleně přiblížila své předloze. Ani poté si ji však s originálním Ferrari rozhodně nespletete.

Právě proto tohle auto aspiruje na titul nejhorší možné koupě v Česku. Jeho pořízení opravdu nedává smysl - tedy pokud vůz neberete jako recesi. Nebo nechcete být za bláznivého podivína.

Pod stále nedokončenou laminátovou karoserií se pochopitelně skrývá Pontiac Fiero, tedy americké kupé a jakási stálice pro přestavby tohoto typu. Většina replik F40 - a nejen F40 či dokonce Ferrari - totiž používá skoro zásadně tento základ.

Umístění pro světla, otvory přívodu a odvodu vzduchu či koncovek výfuků stále čekají na vytvoření, přičemž některé části karoserie jsou prozatím uchyceny na oko jen pomocí šroubků a kusů plechu.

K pohonu má sloužit jako v mnoha případech standardní jednotka z Fiera, tedy 2,8litrový šestiválec s výkonem 141 koní (104 kW). Interiér je současně také v sériové podobě a Ferrari tak nepřipomíná ničím.

Cena této repliky je na dohodě s prodejcem. Každopádně bychom ale hodnotu odhadovali na tisíce, maximálně deseti tisíce korun. A i to nám připadá za takový "projekt" hodně.

A kdyby se vám F40 nepozdávalo, majitel má k dispozici rovněž kit připomínající Ferrari Testarossa. Tedy přesněji „Ferari“, zdvojené „r“ totiž u obou názvů vozů v inzerátu chybí.