Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fanoušci Porsche budou slintat. Tato úžasná Carrera RS Lightweight míří do aukce

Naše téma
Daniel Fuglevič | 17.07.2017
dalších 18 fotek
Porsche 911 Carrera RS 2.7 Lightweight. | foto: Erik Fuller/RM Sotheby\'s
Vozy Porsche se v aukčních síních objevují pravidelně a pravidelně jde o nádherné exempláře. Mezi ně se určitě zařadí i tato ikonická klasika stuttgartské značky, která nyní hledá nového majitele. Připravte si ale pořádný ranec peněz.
Carrera RS je pro nadšence německé automobilky skoro náboženským pojmem. Mnoho puristů by vám řeklo, že právě tato verze 911 představuje čistou definici samotné značky Porsche.

A to hlavně, pokud se jedná o jednu z prvních verzí z roku 1973. Tato 911 Carrera RS 2.7 Lightweight ve žlutém odstínu se zelenými detaily je jednou z nich.

Z celkem 1580 kusů původního modelu se navíc vyrobilo pouze 200 kusů odlehčené varianty Lightweight. Mechanicky jste zde rovněž našli 2,7litrový plochý šestiválec se vstřikováním, tužší podvozek, větší kola a brzdy, široké zadní blatníky a dnes slavný „ducktail“ spoiler na zádi.

Ligtweight však nabídla o dalších 100 kg nižší hmotnost díky tenčím plechům karoserie, lehčí oknům a dalším maličkostem společně s pouhou samolepkou erbu Porsche na kapotě. Určitě se poté nezapomeňte podívat do galerie na hromadu detailních fotek.

Tento kousek podle všeho navíc patřil Peteru Zbindenovi, švýcarskému závodnímu šampionovi. Auto tak zažilo vrchařské a okruhové závody po celé Evropě.

Do USA se vůz dostal v roce 1993, kde byl celkově zrestaurován. Po několika letech života v zámoří se teď objeví v aukci, aby si našel nového majitele. K mání bude během srpnové přehlídky automobilové krásy Pebble Beach v kalifornském Monterey.

S 78 265 najetými kilometry nejde o garážovou princeznu. Přesto lze očekávat konečnou cenu v přepočtu od 5 do 14 milionů korun, kde se nyní ojeté Carrery RS pohybují. V minulosti se už však objevily exempláře, za které byli zájemci ochotni dát mnohem více.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů