Ford vrací další jméno z minulosti: zavděčí se nové Capri právě vám?

Dominik Valášek - 11. 07. 2024
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
+ 17
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Ford Capri
Spousta Čechů spatřila Ford Capri poprvé na televizních obrazovkách, když u nás běžel britský seriál Profesionálové ze sedmdesátých let. A Capri bylo na evropských silnicích něco jako zjevení. Elegantní kupé se splývavou zádí by se dalo s přimhouřením oka označit za „Mustang pro Evropu“ a jeho popularita je dodnes cítit skrze kluby nadšenců. I proto se Ford rozhodl název Capri oživit – stylové nízké kupé ale nečekejte.
V ČLÁNKU NAJDETE
Interiér v minimalistickém duchu
VIDEO: Seznamte se. Nové Capri
Dvě zajímavé motorizace
Kolik bude nové Capri v Česku stát?
Z Pumy se stalo kompaktní SUV, název Mustang se využívá i pro elektrické SUV, a Capri na tom není jinak. Pokračovatel legendárního kupé je ryze elektrickým SUV a podobnost s původním vozem končí u jména. Capri má pět dveří a rovnou linii střechy, která se vzadu láme do tvaru, jež by šel s nadsázkou označit jako „sedanovitá záď“. Z bočního profilu tak Capri vypadá skutečně spíše jako sedan na zvýšeném podvozku. Kola mají rozměr 19 nebo 20 palců.

Interiér v minimalistickém duchu
Interiér se nese ve velmi minimalistickém duchu. Řidič má před sebou jen malý displej se základními údaji, prakticky veškeré ovládání vozu potom probíhá na velkém dotykovém displeji s úhlopříčkou 14,6 palce, orientovaném na výšku.

Už v základní výbavě, nazvané prostě jen „Capri“ nechybí třeba masážní sedadlo řidiče, vyhřívaný volant a přední sedadla nebo slušná řada bezpečnostních asistentů.

Několik dalších – jako třeba panoramatická parkovací kamera, aktivní asistent jízdy v pruhu nebo samočinný parkovací asistent – je ovšem za příplatky. Stejně tak je za příplatek i tepelné čerpadlo.

Podívejte se na nové Capri i v oficiálním videu:
Dvě zajímavé motorizace
Délka vozu činí 4 634 milimetrů, šířka se sklopenými zrcátky je 1 946 milimetrů, výška 1 626 milimetrů a rozvor náprav 2 767 milimetrů. Pod víkem zavazadelníku najdeme standardně 627 litrů objemu, při sklopení zadních sedadel potom až 1 510 litrů.

Fordse taky na rozdíl od spousty značek, které představují svoje elektromobily, nebál zveřejnit hmotnost. Capri startuje na 2 098 kilogramech pohotovostní hmotnosti, nejlépe vybavená verze s dvojicí elektromotorů má potom 2 190 kilogramů.

Představeny byly dvě motorizace, obě přitom nesou přídomek Extended Range (Prodloužený dojezd). Verze RWD má jen jeden elektromotor a poháněná pouze zadní kola. To znamená výkon 286 koní, zrychlení z nuly na sto za 6,4 sekundy a maximální dojezd na nabití 627 kilometrů. Baterie má využitelnou kapacitu 77 kWh a nabíjet lze výkonem až 135 kW.



Výkonnější verze AWD má navíc k zadnímu elektromotoru ještě přední, pohánějící přední nápravu. Celkový výkon už činí 340 koní a Capri se čtyřkolkou tak zrychluje z nuly na sto za 5,3 sekundy. Dojezd na jedno nabití činí až 592 kilometrů. Baterie má o maličko vyšší využitelnou kapacitu 79 kWh, a lze ji taky nabíjet vyšším výkonem 185 kW. Obě motorizaci mají nicméně omezenou maximální rychlost na 180 km/h.

Kolik bude nové Capri v Česku stát?
K mání je už i konfigurátor na oficiálním českém webu a dokonce i české ceny, které jsou ovšem velmi vysoké. Základní model – tedy Capri s nižší výbavou a pouze zadním pohonem – startuje na částce 1 229 900 korun. Verze AWD s dvojicí elektromotorů pak začíná na 1 329 900 korunách.
Tagy