Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Oslava rychlosti se vrací na Masarykův okruh. Představí se i vozy Formule 1

Naše téma
Jakub Tručka | 06.09.2024
dalších 90 fotek
Druhý zářijový víkend patřil na Automotodromu Brno tradiční události Masaryk Racing Days. | foto: Deník/Sabir Agalarov
Čtrnáct závodů s mezinárodní účastí nabídne o víkendu nejen motoristickým fanouškům tradiční Masaryk Racing Days na Masarykově okruhu. Program láká také na exhibici bývalých monopostů Formule 1 či leteckou show sportovních letadel. Na Masarykův okruh se sjedou silné GT vozy i cestovní automobily. Fanoušci se tak mohou těšit na ochutnávku toho, co příští rok přinese návrat MotoGP na jižní Moravu.
Vůbec poprvé do Brna zavítá prestižní šampionát cestovních vozů TCR Europe, ve kterém bojuje o prvenství několik světových značek. Právě závod na Masarykově okruhu může výrazně napovědět o celkovém vítězi. „Tyto závody jsou atraktivní především díky vyrovnanosti startovního pole. Vzhledem k jednotné specifikaci aut jsou výsledky nepředvídatelné, diváci se mohou těšit na časté souboje. O to víc, že se sezona blíží ke konci,“ nastínil výkonný ředitel společnosti Autodrom Brno Miroslav Bartoš.

Velká show se chystá i pro milovníky formulových závodů. Na Masarykově okruhu se porvou o prvenství piloti monopostů v takzvané Divizi 2 a šampionátu F4 CEZ, v němž startují především talentovaní mladíci.

Hlavním tahákem bude F1 exhibice. Celkem šestkrát se za víkend představí bývalé vozy Formule 1 z přelomu milénia a další monoposty. Zájemci se budou moct podívat i na závodní speciály z Rallye Dakar. „Navíc návštěvníci také mohou absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem a užít si závody z jiné perspektivy,“ podotkl manažerka akce za Autodrom Brno Jana Božková.

O víkendu se budou také rozdávat tituly, v Brně totiž vyvrcholí šampionát vozů Gran Turismo a sportovních prototypů, kde se za volantem Mercedesu AMG GT4 porve o body i Adam Lacko.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů