Hyundai postavil "noční závoďák" a tisícikoňového Genesise Coupe

Redakce - 02. 10. 2013
Hyundai Veloster Turbo "Night Racer".
Las Vegas - Akce známá pod zkratkou SEMA je největší tuningovou výstavou ve Spojených státech. Rády se jí samozřejmě účastní i automobilky, které chtějí být vidět. Hyundai si pro letošní ročník, konající se od 5. do 8. listopadu, připravil Velostera speciálně upraveného pro noční závody a tisícikoňového Genesise Coupe.
Veloster vznikl ve spolupráci s tuningovou společností EGR Group. Už na první pohled zaujme výrazný žlutý lak pojmenovaný jako Yellowcake. Tímto slovíčkem se v angličtině označuje uranový koncentrát - má samozřejmě jasně žlutou barvu. Výrazných úprav se ale dočkala i samotná karoserie, která dostala celou řadu nových aerodynamických prvků a zajímavě vypadá třeba i pás z LED diod nad předním sklem. Vůz obouvá závodní pneumatiky Toyo.

I interiér se snaží připomínat závodní auto, nechybí tedy čtyřbodové bezpečnostní pásy, závodní sedačky a dokonce ani ochranná klec.

Přepracován byl samozřejmě také podvozek, brzdový systém dodala společnost Brembo. Pod kapotou je přeplňovaná šestnáctistovka, známá ze standardního Velosteru Turbo, tentokrát však s výkonem 250 koní. O vyladění motoru se postarala firma Bisimoto Engineering.

A právě ta stojí za dalším upraveným Hyundaiem pro SEMA. V Bisimoto se zaměřili na model Genesis Coupe, kromě nutných úprav podvozku, brzd, převodovky, interiéru a nových kol se pořádně věnovali především motoru.




Šestiválec o objemu 3,8 litru dostal například dvojici turbodmychadel Turbonetics, nové vačkové hřídele, mezichladič Spearco či kompletní sání. A výsledek? Na šestiválec těžko uvěřitelný výkon 1000 koní.

Uvidíme, s čím přijdou další automobilky...
Tagy