Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar postaví šest závodních E-typů. Po padesáti letech

Naše téma
Redakce | 17.05.2014
Jaguar "Lightweight" E-Type. | foto: Jaguar
Whitley/Praha /FOTOGALERIE/ - Auta s tradičními tvary a moderní technikou jsou v módě. Jaguar se ale pouští do většího dobrodružství: po více než padesáti letech vyrobí šest kusů speciální verze ikonického modelu E-type. Má přitom jít o věrné reprodukce.
Projekt s názvem Jaguar Lightweight E-type britská automobilka spustila v únoru roku 1963 a jeho cílem bylo postavit celkem 18 závodních vozů s výrazně lehčí (což napovídá i název) konstrukcí, využívající například karoserii z hliníku. Nakonec však vzniklo jen 12 kusů (11 se prý dochovalo dodnes). A právě zbylá šestice vznikne nyní, po více než padesáti letech.

Nová auta budou samozřejmě vyrobena ručně a přesně podle specifikace svých starších sourozenců, původní bude dokonce i řadový šestiválec o objemu 3,8 litru s hliníkovým blokem. První současný kousek klasického závoďáku z 60. let se má ukázat už v létě.

Jaguar očekává, že o šest vozů bude obrovský zájem a proto upozorňuje, že přednost dostanou zájemci z řad sběratelů aut s šelmou ve znaku, zejména pak ti, kteří se soustředí na závodní speciály. Cenu však výrobce neprozradil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů