Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar ukázal kromě auta i nový motorový člun

Naše téma
Redakce | 04.11.2012
Koncept Speedboat od Jaguaru | foto: Jaguar
Londýn /FOTOGALERIE/ - Při příležitosti debutu vozu Jaguar XF Sportbrake představila britská automobilka také koncept motorového člunu.
„Uvědomujeme si, že naši stávající i budoucí zákazníci mají rádi rozmanitý a aktivní životní styl. S uvedením modelu Jaguar XF Sportbrake se nám naskytla příležitost uplatnit naši designovou filosofii na alternativní produkt, u něhož rychlost a krása také stojí na prvním místě," přiblížil koncept Speedboat jeho duchovní otec, designový ředitel Jaguaru Ian Callum.

Společnost Jaguar Cars během tvorby konceptu Speedboat konzultovala vývoj se specialisty na design jachet. Motorový člun kombinuje sklolaminát s tradiční týkovou palubou, jejímž výrazným prvkem je ploutev z karbonových vláken, inspirovaná legendárním modelem D-Type.

Přední část lodi přechází plynule do čelního skla a červená kabina 2+1 staví na sportovním odkazu minulých i současných vozů Jaguar. Lodní šroub z leštěného hliníku a vysouvací kotevní sloup ilustrují, jak by loď mohla být poháněna a kotvena.

Ian Callum dodává: „Doufám, že náš design bude lidi inspirovat k tomu, aby o našich produktech přemýšleli mnohem šířeji, zejména v kontextu životního stylu a zábavy."
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů