Jaguar ukázal první fotky nové generace modelu XF, soupeře pro BMW řady 5

Redakce - 20. 03. 2015
Nový Jaguar XF.
Automobilka Jaguar zveřejnila první fotografie nové generace modelu XF. Sedan vyšší střední třídy, který bude soupeřit zejména s BMW řady 5, Audi A6 a Mercedesem třídy E, se poprvé v celé kráse ukáže v úterý 24. března. Nepůjde však o úplně klasickou premiéru.
Jaguar se totiž spojil s profesionálním britským kaskadérem Jimem Dowdallem, který účinkoval ve filmech o Jamesi Bondovi, Bournovi nebo Indiana Jonesovi, a nový XF pošle "přejet" řeku Temži po visutých lanech o průměru 34 milimetrů

Tímto způsobem by výrobce rád zdůraznil skutečnost, že díky využití konstrukce s vysokým podílem hliníku se sedan může pochlubit netradičně nízkou hmotností. Dokonce jde údajně o nejlehčí auto v segmentu.




Po kaskadérském kousku pak už bude následovat oficiální premiéra, k níž dojde 1. dubna na autosalonu v New Yorku.

Jaguar zatím mnoho informací o novince neprozradil. Kromě skutečnosti, že automobilka vsadila na hliník, dále víme například, že nejúspornější verze se vznětovým čtyřválcem z řady Ingenium si má vystačit se spotřebou 3,9 l/100 km.

Kromě tohoto motoru však jistě dorazí také varianty s šestiválcem a dokonce i osmiválcem.



Příliš toho nenapoví ani první zveřejněná fotografie exteriéru, která ukazuje vůz z ptačí perspektivy.

Užitečnější je obrázek interiéru, díky němuž si lze prohlédnout nově uspořádanou palubní desku. Dominuje jí velký barevný displej multimediálního systému a všimnout si můžeme také dřevěného obložení, digitálního přístrojového štítu či nového tříramenného volantu.



Na další podrobnosti si ale budeme muset ještě chvíli počkat.

Prodej novinky začne na podzim.