Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar už ukázal svoje první SUV. F-Pace měl premiéru na Tour de France

Naše téma
Redakce | 06.07.2015
Jaguar F-Pace. | foto: Jaguar
Jaguar sice naplánoval "oficiální" premiéru svého prvního SUV na zářijový autosalonu v německém Frankfurtu, nový model F-Pace se však už veřejnosti ukázal. Stalo se tak netradičně během cyklistického závodu Tour de France.
Britská automobilka spolupracuje se stájí Sky, jejímž členem je i Čech Leopold König, a poskytla jí jeden prototyp jako doprovodné vozidlo.

Nikoli však na celou Tour, ale jen pro první etapu závodu, tedy individuální časovku se startem v nizozemském Utrechtu. Nový Jaguar doprovázel vítěze slavného cyklistického klání z roku 2013 Chrise Frooma.

Jaguar F-Pace.



Ale k vozu: výrobce se s modelem F-Pace poprvé vydá do kategorie oblíbených "esúvéček" a slibuje si od něj výrazné navýšení prodejů. Fotografie prototypu z Tour de France ukazují, že se novinka podle očekávání velmi podobá konceptu C-X17, který byl představen ve Frankfurtu v roce 2013.

Více informací o studii Jaguar C-X17 najdete zde.

Koncept Jaguar C-X17.



Změny zahrnují jiné chladící otvory v předním nárazníku, lehce odlišný tvar světlometů či zpětných zrcátek.

I přes veřejnou premiéru si však "Jag" ponechal některá tajemství. Nic například nevíme o podobě interiéru a i samotný vzhled ještě může lehce překvapit. Britové totiž prototyp přece jen lehce zamaskovali použitím speciálních motivů a lakování v barvách týmu Sky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů