Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

McLaren P1 GTR má 1000 koní. V ceně je i fitness trenér

Naše téma
Redakce | 28.07.2014
Skica McLarenu P1 GTR. | foto: McLaren
Woking/Praha - Automobilka McLaren ukázala skicu okruhového speciálu P1 GTR. Novinka od slavného výrobce supersportovních vozů zaujme třeba obrovským zadním křídlem, masivním výkonem 1000 koní, ale také balíčkem služeb, které k autu majiteli poskytne.
Označení GTR nebylo samozřejmě vybráno náhodou. Má připomínat vítězství vozu McLaren F1 GTR ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans z roku 1995.

Okruhový speciál bude vycházet ze silničního provedení modelu P1, ale nabídne větší výkon a řadu dalších úprav. Hybridní pohonné ústrojí, jehož srdcem je uprostřed umístěný, dvěma turbodmychadly přeplňovaný 3,8litrový osmiválec, poskytuje rovných 1000 koní. Standardní verze má "jen" 916 koňských sil.

Lepší a jistější jízdní projev zajistí úpravy aerodynamiky, zejména obrovské zadní křídlo, které navazuje na masivní difuzor. Hodně agresivně vypadají ven trčící koncovky výfuku.

Skica McLarenu P1 GTR.


I když přesný počet ještě nebyl oznámen, předpokládá se, že McLaren vyrobí maximálně 50 kusů varianty GTR. Koupit si ji však budou moci pouze majitelé běžné verze P1. Za cenu 1,98 milionu liber (zhruba 68,8 milionu korun) ale nedostanou jen samotný vůz. Součástí balíčku je například účast v závodní sérii, která v první sezoně nabídne šest podniků, přičemž o zázemí se postará samotná automobilka. Zajistí tedy přesuny aut, poskytne majitelům instruktora, přístup k závodním simulátorů a dokonce uvolní i týmového fitness trenéra.

McLaren P1 GTR bude odhalen 16. srpna, produkce začne příští rok.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů