Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej je jediný dochovaný Ford GT40 Roadster. Jeho cena má trhat rekordy

Naše téma
Daniel Fuglevič | 14.08.2017
dalších 11 fotek
Ford GT40 Roadster. | foto: classicdriver.com
Ford GT40 se bezpochyby řadí do spolku těch nejslavnějších vozů planety. Standardní verze tohoto úspěšného závoďáku z Le Mans jsou vzácné samy o sobě. Nyní však bude k mání opravdový jednorožec z řady GT40, který se určitě prodá za rekordní částku.
Závodní nástroj od Fordu nese hrdě na zádech hlavně dominantní vítězství na čtyřiadvacetihodinovce Le Mans v letech 1966, 1967, 1968 a 1969. Placatá GT40 tehdy dokázala naprosto převálcovat Ferrari, a právě tímto masakrem si v motoristické historii zasloužila velmi speciální místo.

Z celkových 12 prototypů Fordu GT40 bylo ovšem vyrobeno i šest kusů s otevřenou karoserií. Nového majitele teď hledá kousek, který se z těchto šesti roadsterů dožil současnosti a navíc nebyl v průběhu svého života nijak upravován či opravován a zůstal v naprosto originálním stavu.

Pokud tyto informace nezajišťují okamžitý status vzácnosti, díky esům za volantem tohoto GT40 je jeho rodokmen ještě úžasnější. Roadster totiž při testování řídila slavná jména jako Ken Miles, Carrol Shelby nebo Jim Clark.

Auta s podobnou historií se pochopitelně draží za astronomické ceny. U Fordu GT40 Roadster tomu nebude jinak. Přesný odhad ceny nebyl zveřejněn, v každém případě se ale dají očekávat vysoké sedmimístné až osmimístné sumy, které ceny současných dochovaných originálů GT40 bez problémů překonají.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů