Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Škoda Kodiaq se ukáže na Tour de France. Přivede peloton do cíle závodu

Naše téma
Redakce | 21.07.2016
Škoda Kodiaq. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda využije závěrečnou nedělní etapu cyklistického závodu Tour de France, jehož je sponzorem, k propagaci chystaného SUV Kodiaq. Novinka totiž povede peloton do cíle na slavném bulváru Champs-Elysées v Paříži.
Za volantem přitom bude sedět bývalý profesionální cyklista Stephen Roche, pocházející z Irska, vítěz Tour z roku 1987 a ambasador značky Škoda.

Mladoboleslavská automobilka však Kodiaq úplně neodhalí, auto totiž opět "obleče" do kamufláže. Speciálně pro Tour de France bylo navrženo maskování v červeno-šedo-černé barevné kombinace. Kamufláž tvoří 14 000 fazet, které na povrchu maskují tvary vozu, ale současně umožňují alespoň poodhalit kontury a základní tvary novinky.

Více informací o nové Škodě Kodiaq najdete zde.

Kodiaq je prvním velkým SUV od škodovky. Na délku vůz měří 4697 milimetrů, široký je 1882 mm a vysoký 1676 mm. Rozvor dosahuje 2791 milimetrů.

Škoda Kodiaq.


Automobilka slibuje prostorný interiér, který v případě vybavení příplatkovou třetí řadou sedadel, pojme až sedm cestujících. A údajně i při slušném pohodlí. Druhá řada sedaček pak má být posuvná.

Objem zavazadlového prostoru zatím neznáme, musíme si vystačit s tvrzením, že půjde o největší kufr v segmentu. Škoda se však pochlubila alespoň maximální přepravní kapacitou, která činí 2065 litrů.

Kodiaq za příplatek nabídne také řadu zajímavých prvků výbavy. Jako první škodovka dostane například vyhřívaný volant, sympatickou vychytávkou na dlouhou cestu pro pasažéry na zadních sedadlech pak je třeba paket Spánek, který zahrnuje speciální hlavové opěrky s výsuvnými bočnicemi a klapky na oči.

Škoda Kodiaq.



Novinku představuje také automaticky výsuvná plastová ochrana hran dveří, která zabraňuje poškození při jejich otevírání. Ochranu dostal nejen přední pár, nýbrž i ten zadní.

Premiéra Škody Kodiaq je naplánována na 1. září. Novinka se představí na speciální akci v Berlíně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů