Nové BMW řady 8 se ukazuje na uniklých fotkách. Jak se vám velké kupé líbí?

Daniel Fuglevič - 10. 01. 2018
BMW řady 8.
BMW řady 8.
BMW řady 8.
+ 6
BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Koncept BMW řady 8.
Po loňském představení konceptu nového BMW řady 8 a nespočtu fotek maskovaných prototypů se nyní dostávají na veřejnost i první snímky produkčního vozu. Ve srovnání s původním konceptem je finální verze samozřejmě méně „křiklavá".
První fotografie nové generace BMW řady 8 zveřejnil webový magazín BMW Blog. A přestože jsou fotky v docela nevalné kvalitě, z finálního designu dokončeného vozu toho vidíme vskutku dost.

Produkční model se pochopitelně trochu liší od původního konceptu a jeho vzezření je méně odvážné. Větší jsou přední LED světlomety, tradiční „ledvinky“ mřížky chladiče byly trochu zmenšeny, ačkoliv se to nemusí zdát, a mnohem jednodušší je i přední nárazník.

Na bocích zádě se podobně jako u konceptu objeví tvarované výdechy, i když není jisté, zda budou funkční. Podobnost se studií si zachovává také spodní část nárazníku s párem koncovek výfuku. Nakonec však byly přepracovány zadní světlomety, které jsou větší a jaksi fádnější. Jak to ale vypadá, nabídnou u BMW stále populárnější technologii OLED diod.

Zobrazený model by měl nést označení 850i. Stejně jako limuzína řady 7 ve verzi 750i by kupé v tomto provedení mělo mít pod kapotou 4,4litrový osmiválec se dvěma turbodmychadly, který produkuje 450 koní (330 kW) a 648 Nm točivého momentu.

Dřívější spekulace ovšem mluví také o nabídce menšího šestiválce, plnohodnotného dvanáctiválce a rovněž verze s hybridním ústrojím. Dále bylo potvrzeno, že BMW pracuje na ostré M verzi řady 8, která by výkonem překonala i současný sedan M5 o výkonu 600 koní (441 kW).

Automobilka plánuje novou řadu 8 oficiálně představit v průběhu letošního roku. Ke kupé se poté přidá i kabriolet.
Tagy