Nový autosalon Rolls-Royce musí i specificky vonět. Otevřel se v Praze

Radek Pecák - 28. 09. 2024
Nový showroom Rolls-Royce je v pražských Strašnicích
Nový showroom Rolls-Royce je v pražských Strašnicích
Dveře mají design ve stylu masky chladiče
+ 12
V interiéru budou vždy vystavena tři auta
Nechybí luxusně vybavený bar
a na důstojném místě vystavená trofej pro nejlepšího dealera
Koupit si můžete také sadu zavazadel pro manželku
či skládačku auta pro dítě
Pánové budou asi potřebovat sadu luxusního skla
Na stěně kuriozit je hodně příkladů českého skla
Zde si zákazníci vybírají specifikaci svého vozu
Třeba typ dřeva
Barvu kůže na sedačkách i jinde
I Když nově jsou v nabídce i textilní potahy
Tady se předvádí svítící stropnice
Prohlédnout si ji lze i zezadu
Po roční rekonstrukci proběhlo slavnostní otevření prostor
V roce 2023 se v České republice zaregistrovalo do provozu více než čtyři desítky nových vozů značky Rolls-Royce. I díky tomu se pražské dealerství dočkalo ocenění Globální dealer roku. Letos úspěšná éra pokračuje otevřením nového showroomu v pražských Strašnicích.
Již před vstupem do dealerství značky Rolls-Royce zákazník pozná, že nepřichází do obyčejného automobilového showroomu. Dveře jsou totiž vyrobeny tak, aby na první pohled připomínaly tradiční masku chladiče vozů s logem RR - tedy antický pantheon. Nad nimi je pak samozřejmě ikonická soška známá z kapot těchto britských aut - soška Spirit of Ecstasy.

Naopak ti, kteří jsou již se specifickým světem Rolls-Royce obeznámeni, se budou hned po vstupu cítit jako doma. „Do klimatizace se totiž vpouští specifická vůně, která je stejná u všech dealerů po celém světě,“ dozvěděl jsem se od zdejších zaměstnanců.

Na to, jak nový salon Rolls-Royce v Praze vypadá uvnitř, se můžete podívat v naší fotogalerii.V autosalonu pochopitelně nechybí recepce, v zadní části je luxusně zařízený bar. Pozornost poutá například jakási stěna kuriozit, kde jsou k vidění například špičkové práce tuzemských sklářských designérů. Před ní pak budou vždy vystaveny aktuální modely.

Nejdůležitější místnost showroomu se ovšem skrývá až vzadu za barem. Dominantou je dlouhý stůl s rozloženými barevnými kůžemi. Na stěnách se zase nacházejí vzorníky barev karosérie, barevných nití, ukázky nabízených dřevěných dýh, krytů reproduktorů, dekorů palubní desky a dalších věcí, které dělají každý Rolls-Royce doslova uměleckým dílem.

Pohled do původního autosalonu Rolls-Royce:
Na výběr konkrétní verze si musíte vyhradit čas
Ty, které zajímá technika, může zaujmout třeba vystavený stropní panel vozu se světélkujícími hvězdičkami. Prohlédnout si ho můžou nejen z lícové, ale také z rubové stránky. Ta je protkána sítí optických kabelů a další elektroniky.



Někteří lidé si, jak jsem se dozvěděl od zdejších prodejců, dokáží své nové auto takzvaně naspecifikovat v relativně krátkém čase třeba za dvě hodiny, jiní prý přicházejí i několikrát na celá odpoledne.

Nový autosalon se nachází na stejném místě jako ten přecházející - tedy v areálu Cartec Exclusive Cars v Průběžné ulici v pražských Strašnicích. Jen byl kompletně zrekonstruován nákladem zhruba 25 milionů korun. Je také větší než dříve.

V areálu se nachází také kompletně vybavený servis.

V modelové nabídce značky Rolls-Royce jsou v současné době vlajková loď Phantom, dále SUV Culinan, menší sedan Ghost a také elektrické kupé Spectre.
Tagy