Omlazený Mustang zrychlí na stovku za 4 vteřiny. Díky speciální vychytávce

Daniel Fuglevič - 25. 07. 2017
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Ford Mustang.
+ 5
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Ford Mustang.
Na novou, smutně vyhlížející, masku omlazeného Fordu Mustang jsme si již vcelku zvykli. Tudíž se nyní můžeme zaobírat jinými vlastnostmi vylepšeného amerického sporťáku.
Jak už jsme dříve věděli, z nabídky Mustangu zmizí u omlazené generace atmosférický šestiválec, takže zákazníci budou mít na výběr z pětilitrového osmiválce o výkonu 460 koní (338 kW) a točivém momentu 569 Nm nebo 2,3litrového přeplňovaného čtyřválce EcoBoost.

Osmiválec tak dostane o 25 koní a 27 Nm navíc, zatímco u čtyřválce zůstává výkon na standardních 310 koních (228 kW), přičemž navýšen zde bude točivý moment o 40 Nm na konečných 474 Nm.

Ford ale nyní rovněž zmiňuje, že díky novým pneumatikám Michelin Pilot Sport 4 S, nové desetistupňové automatické převodovce a speciálnímu „Drag Strip“ módu dokáže Mustang v osmiválcové verzi pokořit zrychlení z 0 na 60 mil za hodinu (96 km/h) pod 4 vteřiny.

Tento „sprintovací režim“ má zabránit poklesu točivého momentu motoru během přeřazení rychlostí, takže na každém rychlostním stupni pokračujete v jízdě s maximálním zatížením motoru. Pro srovnání, aktuální Mustang s osmiválcem a manuální převodovkou rychlost 100 km/h pokoří za 4,8 sekundy.

Nová automatická převodovka i s „Drag Strip“ módem bude k dispozici rovněž u čtyřválcového motoru, díky čemuž má být zajištěno i u slabšího Mustangu zrychlení na 60 mil za hodinu pod pět sekund. Což je možná ještě působivější.

Současný čtyřválcový Mustang s ručně řazenou skříní dá sprint z nuly na 100 km/h za 5,8 s.

Omlazené Mustangy pak budou samozřejmě vybaveny i systémem Line Lock pro jednoduchou možnost pálení zadních pneumatik na místě, aniž byste si zničili brzdy. Tento systém aktivuje přední brzdy a umožňuje protáčení zadních kol.