Pět metrů luxusu. Cadillac představil sedan CT6, svou novou vlajkovou loď

Redakce - 06. 04. 2015
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
+ 7
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac CT6.
Cadillac na autosalonu v New Yorku představil svou novou vlajkovou loď. Majestátní sedan s označením CT6 chce konkurovat především velké německé trojce, tedy Mercedesu třídy S, BMW řady 7 a Audi A8.
Americký křižník je dlouhý 5184 milimetrů, široký 1879 mm a vysoký 1472 mm. Rozvor dosahující 3106 milimetrů pak jen podtrhuje tvrzení automobilky, že cestující v kabině nebudou ani v nejmenším prostorově strádat.

A cítit dobře by se měli i díky vybraným materiálům. Cadillac nešetří kůží, dekory pak mohou být ze dřeva či karbonu. Interiér je čtyřmístný, přičemž pro pasažéry na zadních sedadlech je k dispozici řada vychytávek. Sedačky například mohou být polohovatelné, vyhřívané i chlazené a vybavené masážní funkcí. Hodí se také čtyřzónová klimatizace.




Mezi další chytré novinky patří třeba bezdrátové nabíjení mobilních telefonů, audiosystém od společnosti Bose se 34 reproduktory či rychlý 4G internet a wi-fi hotspot. Vůz také dostane "noční vidění" využívající termokameru nebo technologie umožňující částečně autonomní jízdu.

Cadillac zatím potvrdil tři motorizace a zajímavé je, že ani jedna nemá osm válců, jak by se od velkého amerického sedanu asi čekalo.



Základ představuje přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 269 koní (198 kW), následuje atmosférický šestiválec o objemu 3,6 litru, poskytující 340 koní (250 kW), a vrcholem je dvakrát přeplňovaná třílitrová V6, která produkuje 405 koňských sil (298 kW) a 543 Nm točivého momentu. Všechny motory spolupracují výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Přes ni pak standardně pohánějí zadní nápravu, Cadillac však nabídne i pohon všech kol.



Nový Cadillac CT6 se bude vyrábět v Detroitu a do prodeje zamíří ještě do konce letošního roku. Americká automobilka už potvrdila i prodej v Evropě.