Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tým Pink Hawk bodoval na evropském šampionátu RC modelů aut na vodík

Naše téma
Petra Hámová | 29.06.2024
Na evropském šampionátu a v závodech RC modelů aut na vodíkový pohon bodovali žáci Střední průmyslové školy v České Lípě. | foto: SPŠ Česká Lípa
Adam Jílek, Josef Major, Lukáš Hlavnička, Matěj Romanovský, Josef Zimandl, Ivan Turek a Jan Moštěk. To jsou studenti Střední průmyslové školy v České Lípě, kteří na evropském šampionátu RC modelů aut na vodíkový pohon získali pro Českou republiku hned dvě skvělá umístění. Tým Pink Hawk skončil na třetím  místě ve vytrvalostním závodě a vybojoval první místo za inovace závodního autíčka.
Šampionát se uskutečnil v nizozemském Groningenu, kam se sjelo 12 závodních týmů z různých koutů Evropy. Nechyběli zástupci Slovenska, Německa, Bulharska, Belgie a také Česka. Týmy soutěžily nejen o umístění v hlavní kategorii závodu, ale i o vedlejší ceny.

Hlavní závod se jel šest hodin. „Po celou dobu závodu se kluci drželi na předních pozicích. Pak ale museli více hlídat práci vodíkové jednotky, která je znovu zklamala a v závěru závodu už kalkulovali jen s možnostmi výdrže baterií, přesto se podařilo obhájit třetí místo,“ popsala Vendulka Vorlová, vedoucí týmu Pink Hawk.

„Díky společně strávenému času při prezentacích, na společných večeřích, trénincích a doprovodné akci jsme se měli možnost navzájem lépe poznat a vyměnit si zkušenosti s týmy, které jsou součástí závodů H2 GP PRO již delší dobu,“ dodala Vorlová.

Českolipská průmyslovka spoluporacuje v rámci závodů s ČVUT Děčín. Od univerzity měla zapůjčený set pro stavbu modelu auta.  Díly pro stavbu závodního vozu jsou velmi nákladnou záležitostí, proto měl tým zapůjčen ještě závodní auto od Střední průmyslové školy Děčín, a to pro případné využití při závodu k výměně pravidly povolených dílů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů