Když se stříhá most: kvůli rozšiřování D1 u Brna padla pravá strana

Michal Hrabal - 13. 10. 2024
Pravá strana mostu na dálnici D1 v brněnských Horních Heršpicích, který vedl přes železniční trať, už je zbouraná. Těžké stroje jej zdemolovaly kvůli rozšiřování dálnice mezi 194. a 196. kilometrem na šest pruhů.
Pravá strana mostu dálnice D1, vedoucí přes koleje v brněnských Horních Heršpicích už je minulostí. Speciální autojeřáb rozebral část mostu a zbytek rozdrtily stavební stroje. Nyní začnou práce na rozšiřování dálnice na šest pruhů. „Tři sta metrů dlouhý most jsme zdemolovali za pět týdnů," sdělila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.
„Práce dokončíme v dubnu," dodala Trubelíková. Kvůli bourání mostu bylo pod dálnicí D1 i několik nočnich výluk. Rozšíření D1 na šestipruh je v plánu od Kývalky až po Holubice. Téměř třicetikilometrový úsek je rozdělený do sedmi staveb, které na sebe navzájem navazují. Po rekonstrukci se má zlepšit plynulost provozu

Úprava prvního úseku mezi 194. a 196. kilometrem začala loni v létě. Úsek mezi sjezdem na D2 a silnici 52 je jedním z nejvytíženějších dálničních míst v České republice. Projede tudy šestasedmdesát tisíc aut denně.
Tagy