Superbiky v Mostě uvidí lidé příští rok už na jaře. A pojedou na vylepšené dráze

Daniel Pecák - 14. 10. 2024
Závod superbiků v Mostě
Na obou tuzemských autodromech uvidí příští rok diváci závod mistrovství světa motocyklů. Prvním z nich bude v Mostě další ročník podniku série WorldSBK. Příjemným překvapením pro diváky bude snížení cen vstupenek a lepší doprovodný program. Atraktivní pro diváky bude samozřejmě rovněž tradiční evropský šampionát tahačů - Czech Truck Prix.
Autodrom Most přichystal pro sezónu 2025 několik zásadních novinek, mezi kterými vyniká změna termínu prestižního závodu mistrovství světa superbiků (WorldSBK). Termín závodu, který v roce 2024 přilákal téměř 60 tisíc diváků, se přesouvá z července na květnový termín (16.–18. května).

Tento krok byl zvolen s ohledem na ostatní motocyklové akce v České republice a má sloužit jako start do nabité sezóny. Generální ředitel autodromu Josef Zajíček věří, že nová organizace nabídne fanouškům lepší zážitek.

Na nejzajímavější okamžiky z jednoho minulého závodu WorldSBK Most se můžete podívat zde:

Zajímavosti o mosteckém okruhu
  • Autodrom Most je první stálý motoristický okruh v České republice, který byl otevřen již v roce 1983 v bývalém povrchovém dolu
  • Okruh měří 4,212 km a má 21 zatáček, což z něj dělá jeden z technicky náročnějších okruhů v regionu.
  • Od roku 2021 je součástí kalendáře mistrovství světa superbiků, kde si rychle získal popularitu díky náročnosti trati a skvělé atmosféře pro fanoušky.
  • Traťový rekord na současném okruhu drží Bernd Herndlhofer s monopostem F1 Arrows A22, když zajel kolo v čase 1:22.981.
Pro fanoušky WorldSBK připravil autodrom další atraktivní změny. Novinkou bude sjednocené vstupné, které návštěvníkům umožní přístup na trať, čímž se zvýší autenticita závodního víkendu. Navíc se sníží cena jednodenního vstupného z 1500 Kč na 1100 Kč, přičemž děti do 15 let mají vstup zdarma.

Přinese nový asfalt lepší časy?
Návštěvníci se mohou těšit také na nový doprovodný program, včetně běhu na trati pro veřejnost a speciálních akcí s jezdci přímo na dráze. V neděli se motocykloví nadšenci mohou připojit k Bike Parade - společné jízdě po okruhu.

Vedle hlavního závodu WorldSBK budou během závodní sezóny samozřejmě další akce. Například tradiční Czech Truck Prix s evropskou verzí NASCAR, a přibudou nové série Triumph Competition & British GT a Super Sixties. Ty nabídnou atraktivní závody historických vozů, které obohatí víkendový program.

Autodrom Most také plánuje výraznou modernizaci před sezónou 2025. Do areálu bude investováno 25 milionů Kč, aby se zlepšila infrastruktura a bezpečnost. Mezi hlavní inovace patří oprava povrchu klíčových zatáček, instalace nové generace LED panelů pro zajištění lepší signalizace a modernizace softwaru kamerového systému pro lepší analýzu sportovních komisařů. Nový systém výběru parkovného zajistí rychlejší odbavení návštěvníků.
Tagy