Vězení a pokuta 660 tisíc korun. Takhle dopadla jízda mladé miliardářky z Norska

Daniel Fuglevič - 21. 11. 2017
Katharina G. Andresen.
Katharina G. Andresen.
Katharina G. Andresen.
+ 1
Katharina G. Andresen.
Katharina G. Andresen.
Katharina G. Andresen.
Pokud žijete v Norsku, spácháte přestupek a na účtu máte miliardy, pokuta může být z pohledu běžného člověka hodně drsná. O tom se přesvědčila i mladá miliardářka, která dostala nejen opravdu „mastnou“ pokutu, ale taky si posedí pár týdnů za mřížemi.
Že umí být policie v severských zemích opravdu přísná, to není nic nového. Na naše poměry pak mohou tamní pokuty sahat do astronomických výšin, jelikož právní systém zrovna v Norsku vyměřuje některé pokuty podle výše jmění hříšníka.

Když tedy policie minulý rok zadržela 22letou miliardářku Katharinu G. Andresen při jízdě ve svém Audi pod vlivem alkoholu, nedalo se čekat nic jiného než pořádná „pálka“.

Andresen je nyní druhou nejmladší miliardářkou na světě a její jmění se odhaduje v přepočtu na skoro 27 miliard korun. K těmto penězům si přišla hlavně díky svému otci, který jí a její sestře předal velký kus vlastnictví v holdingové společnosti Ferd.   

Policie minulý rok v létě Andresen naměřila hladinu alkoholu třikrát vyšší než dovolený limit (ten je v Norsku 0,2 promile) a na základě toho jí byla nyní udělena pokuta ve výši asi 660 tisíc korun, přičemž byla rovněž odsouzena k 18 dnům ve vězení a zákazu řízení na 13 měsíců. Podle někerých neověřených informací však mohla být výše pokuty ještě větší.

V oficiálním prohlášení se miliardářka za své provinění omluvila a uvedla, že si opilosti nebyla vědoma a myslela si, že už žádný alkohol v krvi nemá. Naštěstí pro ni, nikdo nebyl při její jízdě pod vlivem zraněn.

Po finanční stránce tak movitou slečnu přestupek určitě nijak extra nezasáhne, pár týdnů ve vězení už však nebude zrovna příjemně strávený čas.