Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zde bude Škoda vyvíjet auta pro Indy. Začne středním SUV

Naše téma
Radek Pecák | 19.01.2019
Vývojové centrum Škoda Indie | foto: Škoda-Auto
Na přelomu let 2020 a 2021 uvede Škoda Auto na trh v Indii svůj první model určený výhradně pro zdejší trh
Dvě stě padesát lidí bude pracovat v novém vývojovém centru automobilky Škoda. To bylo právě dokončeno poblíž  indického města Pune.

Jedná se o první zásadní krok v rámci projektu India 2.0, díky němuž vzniknou speciální auta značek Škoda a Volkswagen připravené na míru indickým zákazníkům. Zodpovědnost za celý projekt má ovšem mladoboleslavská automobilka. Vloni v červenci koncern Volkswagen schválil pro tento projekt finanční injekci ve výši miliardy eur.

Většina technického vývoje bude probíhat lokálně. Indičtí vývojáři budou zodpovídat za projektový management, elektroniku, infotainment, design, interiér, podvozek a vývoj celého vozu. Rovněž samotná výroba bude z 95 % probíhat lokálně. 

"Předpokládáme, že první modely značek ŠKODA i Volkswagen uvedeme v letech 2020-21. Prvním z nich bude SUV střední velikosti na platformě MQB A0 IN," uvedl při slavnostním otevření Gurpratap Boparai, Managing Director společnosti Skoda Auto India.

Kromě SUV je v první fázi v plánu výroba vozu s karosérií sedan. Oba modely budou připraveny jak s logy Škoda, tak i Volkswagen, část povrchových dílů však budou mít rozdílnou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů