citace:
reakce na: Elizer, 12.03.2019 08:55 (Zdravím, potřeboval bych porad ...)
Ahoj, za mě jestli nepotřebuješ kufr, ber Audi A3 nebo Golf, protože komfortem jsou to stále parádní vozy i na dálnici, navíc budeš mít menší spotřebu, než s koráby, které Ti povezou vzduch v kufru
Do výběru bych přidal i Focus III, kdy v dieslu se doporučuje výsadně 2.0 TDCi a ten s lehčím Focusem hýbe hodně slušně a má lepší spotřebu než v Mondeu.
Rapid máme doma 2016 1.2 TSI Fresh,a musím se ho zastat- na dálnici je tichý, podvozek od 2015 už neskáče a spořeba TSI je tak 6l!!, pokud jezdím slušně
A pozor sedačky nejsou pro otylé, já mám 180cm/90kg a je to tak maximum, kdy nepřetékám
Jistota na dálnici je daleko lepší než ve Fábii III, ale jisoty Golfu, Astry, Meganu a 308 nedosahuje ani náhodou, včetně brzd. Motor 1.6 TDI má kamarád v Rapidu 2014 a tam se kazí, vstřiky a EGR ventily už se opravovaly při cca 160tis.km, což je ostutda, protože kolegové s francouzkými auty najezdí více, než se něco "ozve".
Jinak motor-šetřílek je od PSA 1.6 HDI, kdy ve tvé cenové relaci je sehnatelný Peugeot 308 II generace. Má jej kamarádka a mě se to auto prostě dobře řídí a i-cocpit mi nevadí ani náhodou. A teď co je paráda je spotřeba, při svižné jízdě na dálnici pořád do 6l, při slušné jízdě na dálnici kolem 5l!!!. Přitom dobře odhlučněný motor, žádný traktor.
Na dálnici jsem jezdil do 6l s Meganem III facelift 1,5 DCi 81kw. Už vidím úšklebky mnohých helmutovců, ale můj automechanik má i autopůjčovnu s Megany 3 a Fluency a světě div se, nekazí se
Mě baví komfort podvozku a sedadel, prostě pohodička. Přitom jistota podvozku a jedovaté brzdy jsou pro mě bonusem a ne malusem. Přiznávám ale že dizajnem je M3 za horizontem a bral bych Golf nebo A3