0
zpět

diskuze k tématu: BMW 320 d e91 120kw 163 ps - dobrá koupě?

kategorie zařazení tématu: automobilky, německá vozidla, volná diskuze, diskuze o tipcars
smazaný uživatel
počet příspěvků4
datum registrace03.02.2016
Středa 10.02.2016 23:03, BMW 320 d e91 120kw 163 ps - dobrá koupě?
Dobrý den,potřeboval bych vědět váš názor na ojetý,dovezený vůz BMW 320 d e91 120kw 163 ps (combi).Popravdě mělo by to být naše první auto,ale já sám moc autům nerozumím a ani nemám kolem sebe nikoho s kým bych se poradil.Potřeboval bych aby mi tento vůz nějakou dobu sloužil bez nějakých větších nákladů.Myslíte si že auto s tímto motorem bude dobrá koupě? Mám auto zarezervované do tohoto víkendu,proto potřebuji vaši radu. Moc děkuji za odpověď.CL viz. popis k vozidlu: Prodám velmi pěkné, zachovalé a vybavené BMW 320D E91 Touring (combi) motor 2,0D 120kw 163ps najeto 146500km serviska není, ale km ověřeny v BMW převodovka manuál 6° po 1. majiteli z Francie rok 4/2006 bohatá téměř max výbava: klima digi dvouzónová el. otvíraná PANORAMA tempomat 4x el. okna el. zrcátka 8x airbag parkovací senzory AUX vstup CD měnič pal. pc deštový senzor rádio ovl. na volantu automat. svícení roletky na zadních oknech ABS ISOFIX DTC centrál na DO 1x klíč (kesyna) vypískované vin na oknech hagusy zimní pněu 2x60% 2x90% + 2xletní pneu k vozu 50% . . . velmi pěkný stav interiér jako nový, vyčištěný mokrou cestou po celkové technické kontrole nový olej a fitry žhavící svíčky před 4 měsíci komplet nové brzdy STK do 1/2018 na CZ dokladech čerstvý dovoz v Čr nejeto bez koroze bez investic.

reagovat
Jencek
počet příspěvků91
datum registrace09.01.2016
Čtvrtek 11.02.2016 04:46, urcite??
Zdravim prvni na co reaguju jsou ty kilometry urcite si myslite ze jsou prave?? Je to dovoz navic bez servisky trochu divne realne to bude mit o 100000 vic za druhe vyuzijete tu naftu? O dieslu odchazeji vstrikovace turbo dvouhmota stejna pisnicka u dieslu rada e90 na par neduhu problemy s elektrikou atd navic servis je o neco drahsi
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Čtvrtek 11.02.2016 05:30, RE: Prosím o radu profesionála před koupi BMW 320 d e91 120kw 163 ps
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den,potřeboval bych vědět váš názor na ojetý,dovezený vůz BMW 320 d e91 120kw 163 ps (combi).Popravdě mělo by to být naše první auto,ale já sám moc autům nerozumím a ani nemám kolem sebe nikoho s kým bych se poradil.Potřeboval bych aby mi tento vůz nějakou dobu sloužil bez nějakých větších nákladů.Myslíte si že auto s tímto motorem bude dobrá koupě? Mám auto zarezervované do tohoto víkendu,proto potřebuji vaši radu. Moc děkuji za odpověď.CL viz. popis k vozidlu: Prodám velmi pěkné, zachovalé a vybavené BMW 320D E91 Touring (combi) motor 2,0D 120kw 163ps najeto 146500km serviska není, ale km ověřeny v BMW převodovka manuál 6° po 1. majiteli z Francie rok 4/2006 bohatá téměř max výbava: klima digi dvouzónová el. otvíraná PANORAMA tempomat 4x el. okna el. zrcátka 8x airbag parkovací senzory AUX vstup CD měnič pal. pc deštový senzor rádio ovl. na volantu automat. svícení roletky na zadních oknech ABS ISOFIX DTC centrál na DO 1x klíč (kesyna) vypískované vin na oknech hagusy zimní pněu 2x60% 2x90% + 2xletní pneu k vozu 50% . . . velmi pěkný stav interiér jako nový, vyčištěný mokrou cestou po celkové technické kontrole nový olej a fitry žhavící svíčky před 4 měsíci komplet nové brzdy STK do 1/2018 na CZ dokladech čerstvý dovoz v Čr nejeto bez koroze bez investic.

"Má to být naše první auto, o autech nic nevíme, proto si koupíme 10letého bavoráka s nejistým původem." Chcete dělat machry s vrtulí na kapotě, ale nedáte ani pár tisícovek za opravdového odborníka. No tak hodně štěstí. Jediná rada pro vás - zaplaťte si mechanika, soudního znalce nebo jiného odborného poradce a vezměte ho s sebou na prohlídku. Podle mě jste si vybral na své požadavky a situaci zcela nevhodné auto (diesel, zadokolka, prémiová značka, ne zrovna malý věk vozu, nulové zkušenosti s provozem vozu, žádná finanční rezerva - u pochybné prémiovky vyloženě sebevražda).
reagovat
Jencek
počet příspěvků91
Čtvrtek 11.02.2016 09:02, 10let stary diesel
10 let stary diesel kdo si koupi nove auto a naftu vetsinou.najede 25-30000 rocne i vic takze kdyz to spocitame vyde najezd 250-300000 mozna vic a mame tu auto pred investicemi v takovych km odchazi vetsinou vstrikovace oprava cca 25000 serviska urcite je ale ne k vozu nebude lepsi benzin? A pokud setrit tak instalovat plyn nebo vubec koukat po jine znacce?
reagovat
westeros
počet příspěvků46
datum registrace22.04.2014
Čtvrtek 11.02.2016 09:09, BMW
Podivejte se napriklad, kolik stoji xenonovy svetlomet, ktery rozbije Vase zena pri parkovani. Znamy mel E90, ale musel ho dat pryc, protoze neutahnul naklady. Najazd zastaveny pred magickou hranici 150 tis. + dovoz z francie = podezrele, ale kdo vi, mozna je to pravda.
reagovat
David V
počet příspěvků2067
datum registrace16.05.2007
Čtvrtek 11.02.2016 09:14, RE: urcite??
Zdravim prvni na co reaguju jsou ty kilometry urcite si myslite ze jsou prave?? Je to dovoz navic bez servisky trochu divne realne to bude mit o 100000 vic za druhe vyuzijete tu naftu? O dieslu odchazeji vstrikovace turbo dvouhmota stejna pisnicka u dieslu rada e90 na par neduhu problemy s elektrikou atd navic servis je o neco drahsi

Jasný, že do inzerátu nenapíšou, že auto 7x objelo zeměkouli, když jim dalo tolik práce napsat, že serviska sice není, ale km jsou ověřeny v BMW...
Já tedy profesionál v automotive nejsem, ale tohle auto bych nechal "dělat radost" někomu jinému.
Ale pozor, aby to nebyl typ dotazu jak tady slečna psala nedávno ve smyslu:
V podstatě jsem si vybral a teď jen čekám na posvěcení aspoň jednoho přispěvatele.
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Čtvrtek 11.02.2016 09:51, RE: urcite??
David V napsal:
Jasný, že do inzerátu nenapíšou, že auto 7x objelo zeměkouli, když jim dalo tolik práce napsat, že serviska sice není, ale km jsou ověřeny v BMW... Já tedy profesionál v automotive nejsem, ale tohle auto bych nechal "dělat radost" někomu jinému. Ale pozor, aby to nebyl typ dotazu jak tady slečna psala nedávno ve smyslu: V podstatě jsem si vybral a teď jen čekám na posvěcení aspoň jednoho přispěvatele.

Tak mu to posvětíme a bude klid, když už si to vybral. Evidentně ty zkušenosti co s auty nemá, tak je che získat s prémií a tuhoto vozu ty zkušenosti budou placené zlatem
reagovat
Valnoha
počet příspěvků322
datum registrace03.01.2011
Čtvrtek 11.02.2016 10:20, neporadí
žádný profesionál ti neporadí od klavesnice. Profesionála si zaplat a vem ho sebou k autu když tomu nerozumís. Není nic jednoduššího.
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Čtvrtek 11.02.2016 10:24, BMW nafta
Pokud si dobře vzpomínám tan na čtyřválcové diesly od BMW moc chvály na netu neni. A jakákoliv oprava bude vzhledem k ceně auta (počítám do 200t) ukrutně drahá. Kilometry klidně můžou sedět, je to sice premiovka v naftě ale taky dost malé auto. Určitě bych si je ale prověřil, protože být to po "důchodci co to měl na nákupy" byl by tam nejspíš automat. To že někdo naporoučí plnou palbu v manuálu je spíš vyjímka, asi někdo kdo rád jezdí.

Lépe ale uděláte když si koupíte za ty peníze třeba Mondeo. Je daleko větší a i ten diesel je spolehlivější. Když už musí být.

A jak už tu padlo - najmout si odborníka neni tak drahé. Dejte si do googlu "asistence při nákupu auta" a vypadne jich několik, případně najděte v okolí servis BMW a domluvte se tam. Stojí to okolo 3t Kč a může ušetřit desítky.
reagovat
sisssane
počet příspěvků5
datum registrace11.02.2016
Čtvrtek 11.02.2016 11:03, nedoporučuji
Já osobně bych do tohohle auta nešel, auto bude mít najeto určitě více km - kdyby nemělo, tak by mělo na 99% servisní knížku, dále je z ciziny, takže ověření km při poslední technické není možné a kdo si koupí auto na naftu tak s ním jezdí hodně. Dále pokud auto budete využívat na popojíždění, tak se Vám může zanést filtr pevných částic. No a v neposlední řadě na "drahé" auto drahé náhradní díly, vyšší spotřeba nafty.
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Čtvrtek 11.02.2016 14:51, Km
Tak může mít ověřených 146 tkm přímo od BMW. Nejspíš je to údaj kdy auto bylo naposledy na garanční prohlídce v BMW. Tipoval bych to na rok 2009 (3 roky od nákupu)
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Čtvrtek 11.02.2016 16:13, RE: Km
Petr S napsal:
Tak může mít ověřených 146 tkm přímo od BMW. Nejspíš je to údaj kdy auto bylo naposledy na garanční prohlídce v BMW. Tipoval bych to na rok 2009 (3 roky od nákupu)

JJ a za dalších 6 let nalítalo dalších 250 , ale počítadlo se zastavilo v roce 2009
reagovat
westeros
počet příspěvků46
datum registrace22.04.2014
Čtvrtek 11.02.2016 16:44, BMW
Taky se podivejte na dalsi inzeraty toho cloveka - bourane BMW, nahradni dily narazniku na ruzne znacky. Tady u nas je taky jeden autobazar, co vozi bourana auta z Francie, slozi ze dvou aut jedno, stoci kilometry, nalesti a jdou do prodeje. Mozna se mylim ale byl bych opatrny.
reagovat
Valnoha
počet příspěvků322
Čtvrtek 11.02.2016 19:22, Hhhhhhhh mmmmmmmm nnnnnnn
Vyjimky existuji a treba v nemecky inzerci tech vyjimek z daneho rocniku ve shodne motorizaci s najezdem do 150tkm je te vyjimek pres 250. Coz neni malo. Presto bych se nafte v prvni rade vyhnul a pokud ne tak jak jsem uz zminoval najmout k prohlídce odbornika
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
Čtvrtek 11.02.2016 23:08, RE: Hhhhhhhh mmmmmmmm nnnnnnn
Valnoha napsal:
Vyjimky existuji a treba v nemecky inzerci tech vyjimek z daneho rocniku ve shodne motorizaci s najezdem do 150tkm je te vyjimek pres 250. Coz neni malo. Presto bych se nafte v prvni rade vyhnul a pokud ne tak jak jsem uz zminoval najmout k prohlídce odbornika

Někde jsem četl že i v Německu jsou stočená auta v bazarech vlastněnými turky. Je otázka kolik z těch 250 kusů se nachází v takových bazarech.
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
Pátek 12.02.2016 01:39, RE: Km
driver111 napsal:
Petr S napsal:
JJ a za dalších 6 let nalítalo dalších 250 , ale počítadlo se zastavilo v roce 2009

njn. Kdo chce kam...
reagovat
Jencek
počet příspěvků91
Pátek 12.02.2016 04:28, hlupaci
Divim se ze v CR se jeste najdou hlupaci co tomuhle veri jak dlouho tady ten problem je? Nikdo stim nic nedela staci a podvadi seporad a hloupi Češi tomu porad veri
reagovat
Valnoha
počet příspěvků322
Pátek 12.02.2016 06:27, RE: Hhhhhhhh mmmmmmmm nnnnnnn
Petr S napsal:
Valnoha napsal:
Někde jsem četl že i v Německu jsou stočená auta v bazarech vlastněnými turky. Je otázka kolik z těch 250 kusů se nachází v takových bazarech.

Možné je všechno, ale jak víme v Německu se jedná jednak o trestný čin a druhak což mi potvrdilo i pár posledních návštěv když jsme byli pro nějaká auta, tak z 99% ty auta stáčená nejsou. Proč taky, když si pro ně přijedou češi, Slováci, poláci atd a ty si je stočej sami když je maj na kšeft. Když si někdo jede do německa pro auto pro sebe tak buď k dealerovi nebo na privat.
reagovat
Albi1
počet příspěvků91
datum registrace26.01.2009
Pátek 12.02.2016 14:11, ----
inzerát jsem našel

http://auto.bazos.cz/inzerat/57348260/BMW-320D-2006-PANORAMA-MALO-KM-.php

nebo

http://mistau.cz/bmw-320d-e91-touring/
reagovat
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Pátek 12.02.2016 18:33, RE: Hhhhhhhh mmmmmmmm nnnnnnn
Valnoha napsal:
Petr S napsal:
Valnoha napsal:
Možné je všechno, ale jak víme v Německu se jedná jednak o trestný čin a druhak což mi potvrdilo i pár posledních návštěv když jsme byli pro nějaká auta, tak z 99% ty auta stáčená nejsou. Proč taky, když si pro ně přijedou češi, Slováci, poláci atd a ty si je stočej sami když je maj na kšeft. Když si někdo jede do německa pro auto pro sebe tak buď k dealerovi nebo na privat.

Pravda to je, turci jsou v reichu horší než veksláci za socíku u nás. Auta, které jsou na export (východ) jsou většinou téměř vždy stočená, tam si s tim nikdo hlavu neláme. Auto od soukromníka je něco jiného, tam bych se nebál.
reagovat
1 2

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.