Patt napsal:
Dobrý den,Moc ve mně vrtá pořízení nového auta a to právě BMW 320d. Nyní jezdím v O2 po fl. 1.9 tdi rv. 2009. Koupil jsem ji jako rozumnou volbu, že netratí na ceně a při mém nájezdu 20 000 km ročně super. Ale je mi teprve 23 let, na to auto nedám dopustit, náklady 0 0 prd, jezdím za 5 litrů a nikdy nzeklamala. Ale dle mého to je auto, které bych si měl pořídit až za 15 let, kdy budu potřebovat velký kufr a rozumné náklady, abych se vlelzl s hypotékou do rozpočtu. Zkrátka se v tom cítím jako nějaký starší páprda, který čeká na smrt. Zaujalo mne BMW 320d od rv. 2012 + Už měsíc brouzdám po všech forech, sleduju recenze a zkušenosti ostatních. To auto mně naprosto uchvátilo a i pořizovací cena není nijak závratná, chci se vejít do 500 000 kč. Chtěl bych se tedy zeptat, jak je to s provozem takového auta, moc se o tom nemluví. Rád bych, aby mi vydrželo dalších 5 let. Na co bych se měl připravit, popřípadě jestli se nemám takového auta vyvarovat. Ten mrak "BMW --> velké provozní náklady, sedře vás z kůže " mne celkem děsí.
Urcite si precti neco o generacich motoru atp. Ale myslim, ze to uz si stejne udelal v ramci pruzkumu.
Samozrejme zalezi co koupis. Je to ojete a muze to byt loterie.
Ja bych kupoval jen zanovni kousky, ale tam se logicky nevejdes do budgetu.
Pokud budes kupovat do 500k, 5 let stare, priprave se na realny najez blizko 200k.
Pokud se bavime o autorizaku, tak:
vymena DPF 30k +
desticky a kotouce na predek a zadek 15k+
tlumice 20k+
hodina prace cca 2,5x vic nez na Octu
POV nebude tak zasadni, ale pokud pujdes do havarijniho, tak tam si priprav vzhledem k veku dost penez.
Jeste doporucuji pojisteni napsat treba na otce, mamu, brachu, kteri maji vyjezdeny idealne max bonusy, to se pekne pak sunda dolu a pojisteni je pak sranda.
Rekl bych, ze pokud koupis za 500 320D, tak si priprav 80k bokem.
Pokud si ho nechas 4 roky, hadam TCO tak 13k mesicne.
Mas 13k mesicne do auta? Pokud ano, tak si to kup. Ale dobre vyber.
Ja si porad rikal, ze si BMW koupim pozdeji a ted dodelavam barak, prijde dite a musim myslet na budoucnost a na BMW by i bylo, i na nove. Jenze tak nejak rozum veli jeste dotahat Mondeo MK3 (plna vybava 114kw neni spatne svezeni :D)