ondla napsal:
Zdravím,potřeboval bych radu ohledně koupi ojetého auta. Nejsem žádný znalec, informace jsem čerpal pár měsíců na internetu.Cena ojetiny: 150000-200000 Kč+-Účely: občas do práce, na nákupy, po rodině, občas výlety, jednou za rok třeba chorvatsko.Karoserie: Sedan, LiftbackPožadavky: málo najetých km, spolehlivost motoru, relativně "levné" opravy, díly apod., vzhledPalivo: BenzínKandidáti (seřazeno od těch co se mi nejvíce zamlouvají + komentář):1) Chevrolet Cruze - rok výroby cca 2011, tudíž nebude asi výskyt aut se stočenými kilometry (na bazarech jsou kolem 180000 Kč auta s najetými 50000 kilometry), líbí se mi dost vzhled, jak interiér tak exteriér. Nevím jak to je se servisem a náhradními díly.2) Ford Mondeo - od roku 2009. Co jsem se díval, v uvedené cenové hladině více najetých kilometrů, nevím jak je to se spolehlivostí apod.3) BMW řady 3 a 5 + Audi A4 - atraktivní, silné auta. Nejistá historie, drahý servis apod.4) Mazda 3 a 6 - najeté Km, nevím jak je na tom spolehlivost a servis.Co jsem tak četl na internetu, raději bych bral benzín - možná to bude znít divně, ale raději zaplatím větší spotřebu, když pojedu sem tam delší trasy, než abych pak musel nárazově dát 50000 Kč za různé výměny u dieslu.Ten Chevy se mi dost líbí, láká mě stáří auta spolu s najetými kilometry. Chtěl bych to auto mít tak na 5 let minimálně, počítám i klidně na 10 let. K věcem se umím chovat, takže předpokládám, že se o něj budu také starat.Octavie roku 2008-2011 se mi moc vzhledově nelíbí, ale pokud budou oplývat výhadami, zkusím o nich uvažovatBudu tedy rád za dotazy, rady a připomínky.Ještě jednou - nejsem znalec aut.Díky všem :)
Pokud to auto nemusi byt ojete, tak doporucuju Dacii Logan 1,2 16V v benzinu s 0 km. Stoji to tech 200 a je tam vsechno, co tak 90% lidi vyuzije na popsany ucel.