buldozer napsal:
Update: poštěstilo se mi projet poface Yarise, 1.33 s automatem. Docela mě překvapilo jak tak malý atmosférický motor umí být svižný na dálnici! Dynamika pocitově lepší než v 1.6ce. Auto drží ale je naledene spíše na pohodovou jízdu - proč ne. Mělo by být spolehlivé a prvních alespon 5 let chtít jen olej, pojistku a gumy.. kdybych volil nové auto, určitě by byl v top 5. Fiesta jede lip, je tvrdší, motor pocitově sviznejsi, ale víc žere... mate někdo s tímhle yarisem někdo větší zkušenosti? Osobně bych raději volil asi manuál. Eventuálně netušíte kde by se dala sehnat dobra predvadecka/skladovka okolo roku dvou stara? Ať už Yaris/Fiesta v lepší výbavě okolo těch 300tis? Fiesty jsou inzerovany většinou polepený referenčky, Yarisů jsem našel víc. V tyhle kategorii ještě spadá do úvahy pólo, ale myslím, ze na tom bude se spolehlivosti nejhůř... Omlouvám se za neustálý měnění názorů, ale vyber auta je záležitostí organickou, podle zkušeností se měnící.
Civic 6gen jede super, ale nemůžu si pomoct, ten Yaris je sice pomalejší, ale subjektivně drží stejně, sice se víc naklání, ale je komfortnější a.. je to nový auto, takže technologicky i materialama úplně někde jinde. Docela mě to nalomilo k tomu uvažovat o predvadecce nebo autu do dvou let zkratka..
nebylo-li by zbytí i o novém by se nechalo uvažovat..
yaris není auto na dálnici. ani motorem, ani velikostí, ani bezpečností. volil bych minimálně o kus větší auto.