citace:
reakce na: Uzenykoleno, 03.02.2021 19:02 (Co si myslíš o Octavii/golf 1. ...)
Ahoj, motory 1.2 TSI EA211 toho vydrží hodně, ještě lepší je, když dáváš aditivum do paliva, stačí obyčejný VIF Super. Ano karbonují, ale nic drastického, synovec servisuje Škodovky s více jak 200tis.km s tímto motorem a nic jim není. Motor jde také vyčistit, jsou na to přípravky, možná bych to po 150tis.km nechal udělat pro "zichr"
Octávie III a Golf VII jsou spolehlivé vozy, fortelné, hrají vyšší ligu, než Rapid. To není výtka, ony jsou také dražší
U Octávie to kazí dunění a pazvuky od zadní nápravy, většinou jde o nepovedené tlumiče Sachs(taky jsem překvapený). No ale kdo ví, co je v pozadí, protože Golf tím netrpí, tak jako VW Polo netrpí poruchami kompresoru klimatizace SANDEN jako Fábie 3 a Rapid
[pozn. stejný kompresor dostala i Scala :-O]
Takže za mě Golf bude kvalitou před Octávií a to nejen podvozkovými díly. Dalším bodem pro Golf je rozhodně interiér a sedačky, tam už je rozdíl tříd, ale to si ověř sám, někomu nevadí fádní interiér O3 v nižší a střední výbavě. Ale abych jen nehanil, měl jsem před pár týdny náhradní vůz Octávii 3 facelift 1.4 TSI ve výbavě Style a skoro jsem měl pocit, že nejsem ve Škodovce. Možná tudy vede cesta, hledat vyšší výbavy ... a pěknou barvu
U Golfu je tvrdší podvozek, takže do města bych nechal R16 a nedával kola z Avíe R18
Pozor Golf vypadá konzervativně, ale jak s ním najezdíš pár set km, zjístíš, že vše nějak je fajn a začneš si všímat, co všechno u konkurence nedotáhli