citace:
reakce na: mufik.martin, 20.02.2023 07:41 (Již delší dobu zde bohužel kri ...)
Již to asi není aktuální, ale nemohu souhlasit. Jsem prvním majitelem MBE 250 cdi kombi registrovaného leden 2010, výroba listopad 2009 a je to moje soukromé auto. Tuším, že až do faceliftu byl montován 5 rychl. automat, pak teprve 7st. Jezdím i se 7st. a mám další MB s 9st. Podle mě není problém, že by byl pomalejší, naopak mi spíš vyhovuje, že tolik nepotřebuje řadit, zatímco 9st řadí vlastně pořád. Jediný rozdíl vidím v tom, že 5st. točí ve 130 asi 2300ot., zatímco 9st asi 1700.
původní vstřiky Delphi byly vyměněny na svolávačku při cca 60 tis km tuším za Bosch, žádný problém ani s původními ani novými. O motoru dál nic není asi třeba, protože dosud nic nepotřeboval. Nedávno jsem jel s taxíkářem v Lisabonu s tím samým modelem, najeto přes 500 tis km, interiér i jízda stejná jako když jedu svým. Měnil jsem silentbloky motoru, po výměně opět mimořádně tichý a měchy na zadní nápravě, které z větší části zaplatila kulance i po záruce někdy ve 120 tis km.
Vůz jsem koupil v MB Chodov Praha s integrovaným servisním paketem tj. 6 let servisu v ceně nového vozu, bohužel v něm nebyla výměna oleje v automatu, protože výrobce raději deklaroval celoživotní náplň, tak to jsem dělal už tehdy za svoje. A servis oficiální MB držím dosud.
Jezdím cca 20 tis. km ročně, ale poslední 3 roky již není mým hlavním soukromým autem, takže nájezd šel dost dolů. Mám k dnešku najeto 198 tis.km. to na vysvětlenou, že taková auta s plnou dokumentací existují a máte na vybranou koupit auto koupené v ČR, pak máte nepřerušenou dokumentaci v MB (elektronickou) a záznamy STK, takže žádné pochybnosti a dohady.
Je to jedno z nejlepších aut, které jsem měl, mám najeto celkem přes 1,5 mil.km a i když jsem jen uživatel, mám na každé auto, jeho vlastnosti a kvalitu, jasný názor.
Takže podle mě kritizujete recenzi vlastně neprávem.
A konečně, recenzent neradí připlatit 100 tis za 4matic, ale říká, že při koupi byl příplatek 100 tis a tento model s ním můžete, na rozdíl od ostatních 4válců, koupit