Jan3 napsal:
Dobrý den,vlastnil jsem Mitsubishi Space Wagon 4x4, 2,4 GDI. Nyní mám Opel Zafira 1,8 s LPG.Rád bych auto vyměnil a proto by mě také zajímali informace (plusy, mínusy, dostupnost náhradních dílů,apod ) o automobilu Mitsubishi Grandis, konkrétně s benzínovým motorem 2,4 /121 kw.Zdá se mi, že o tomto autu se moc neví. Samozřejmě najdeme i zde na tipcars pár informací, ale proti jiným automobilům je jich jak šafránu ( stejně tak je i v ČR těchto aut)
Jestli jste vlastnil Mitsubishi (jako já), tak dostupnost dílů znáte. Cokoli originál je pekelně drahé, druhovýroba v běžné ceně. Plechařina extrémně drahá.
Grandis byl neúspěšný z několika důvodů:
1) má (subjektivně) ošklivý a ne zrovna kvalitní interiér (plasty)
2) jako nový byl hodně drahý (přes 1 milion)
3) absence dobrého dieselu pro velké MPV je v Evropě likvidační - pod kapotou byl dostupný pouze VW 2,0 TDI PD (prodávaný jako Di-D) což je průšvih po všech stránkách
4) přímovstřik 2,4 GDI se složitostí, spolehlivostí i cenou oprav vyrovná modernímu dieselu, přitom má podstatně vyšší spotřebu (okolo 10 litrů)
Osobně nevidím důvod se tímto autem zabývat, pokud nepůjde o velmi výhodnou koupi. Jestliže akceptujete vyšší spotřebu benzínu, je lepší volbou Toyota Previa. Také docela exot, ale prostornější a spolehlivější.