Tomi napsal:
taky si myslím,že to je solidní volba, prostor slušný i vzadu, benzínové motory obstojné, výbava dostatečná, vzhled neurazí a výběr na trhu je velký. Navíc tuším,že oproti Mondeu (96-00) bude konstrukčně modernějším vozem.
Ikdyž osobně bych z těchto let hledal pouze japonce jelikož právě v tomto období jsou japonci neporazitelní ve spolehlivosti. M 323, 626, Almera,Primera, Civic,Accord.
Souhlasím Almera nebo Primera je taky dobrá volba, i když Almera trochu pokulhává v bezpečnosti, protože je měkká. Navíc se japoncům moc nevyhýbá koroze (ono co si budem povídat, Opel a Ford taky není žádná sláva, i když to pozink trochu přibrzdil).
U takhle starého vozu doporučím vybrat 2 maximálně 3 modely a ještě si rozhodně pročíst několik recenzí a často také diskuzi. Nejsem v kupování ojetin žádný ostřílený kozák, ale pokud už zvenčí auto vypadá "unaveně", tak zevnitř to bývá ještě podstatně horší. Když jsem vybíral auto, tak jsem si 2 ani nenechal nastartovat, protože už při základním ohledání jsem našel vadu, se kterou jsem nebyl ochoten se smířit. Z vlastní zkušenosti bych doporučil spíše vozy s nadprůměrnou cenou v kategorii a nejlépe soukromý inzerát. Sjeté gumy, ojeté kotouče a desky by neměly být důvodem k zamítnutí prodeje, ty lze snadno nahradit a navíc se auta často prodávají, protože je čeká investice a pokud by tou investicí měly být brzdy, tlumiče nebo pneumatiky, tak je to ještě ten lepší případ.